Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mooie collectie van Giorgia Lupi & Other Stories

Draagbare data met een goed verhaal, helemaal van nu. Weer spannende kruisbestuiving in de mode: Giorgia Lupi & Other Stories zijn de uitdaging aangegaan om koude onpersoonlijke data te vertalen naar een menselijk, draagbaar verhaal. Het eindresultaat is een ready-to-wear collectie met de handgem...

Mooie collectie van Giorgia Lupi & Other Stories

Draagbare data met een goed verhaal, helemaal van nu.

Weer spannende kruisbestuiving in de mode: Giorgia Lupi & Other Stories zijn de uitdaging aangegaan om koude onpersoonlijke data te vertalen naar een menselijk, draagbaar verhaal. Het eindresultaat is een ready-to-wear collectie met de handgemaakte data designs van Giorgia Lupi, om al die gegevens hun menselijke betekenis weer terug te geven.

Data designer Giorgia Lupi houdt zich bezig met Data Humanisme. Dat wil zeggen dat ze van mening is dat de prestatiemaatschappij wordt gedicteerd door data, die eigenlijk menselijk zijn omdat ze een product van onszelf zijn. Om die reden wilde ze al die gegevens weer vermenselijken, omdat mensen nu eenmaal meer zijn dan statistieken.

Een 'draagbaar verhaal' past prima bij & Other Stories, een label dat zowel Catherine, de hertogin van Cambridge, als kroonprinses Victoria van Zweden regelmatig dragen. De samenwerking heeft geresulteerd in een collectie van 12 ready-to-wear stukken die het verhaal vertellen van de drie vrouwelijke wetenschappelijke pioniers die Lupi inspireerden.

Rachel Carson was een van de eerste milieuactivisten en schreef het boek Silent Spring. Het doel van haar werk was om een bredere definitie van het milieu te bedenken.

Astronaut Mae Carol Jemison was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte, die daar wist te komen door haar  vastberadenheid en intelligentie: een rolmodel in emancipatie.

De prints, borduursels, silhouetten en details in de collectie zijn een afspiegeling van de ervaringen van drie vrouwen. Zo is het wetenschappelijk deel van de collectie geïnspireerd op wiskundige patronen, maar ook op wat vrouwen droegen halverwege de 19de eeuw.

Het andere deel van de collectie is geïnspireerd op activisme, met een stoere mesh jurk en een body met een col. Deze kledingstukken hebben een punk-achtige look.

Het derde deel van de collectie is geïnspireerd op de ruimte en presenteert het heelal. Onder thema vallen een reflecterende puffer jas en een jurk met pofmouwen waar de Melkweg op terug lijkt te komen.

Foto's © & Other Stories

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in