Made in Holland: modedocumentaire over Puck & Hans in première op het NFF

Made in Holland: modedocumentaire over Puck & Hans in première op het NFF

Een bijzonder moment voor het illustere mode-duo Puck & Hans: de documentaire over hun leven en werk gaat op een mooie plek in première: het Nederlands Film Festival (NFF). Wanneer? Op 2 oktober dit jaar. 

Regisseur Peter Wingender volgde de twee pioniers gedurende het jaar in aanloop naar hun grote overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum in 2017.

Trendy

Wat kunnen we verwachten van de film? De regisseur toont Puck Kroon en Hans Kemmink als trendsetters vanaf midden jaren zestig tot en met midden jaren negentig.

Tegen de truttigheid

Met hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden de ontwerpers tegen de truttigheid met mode die niet alleen fashion maar ook draagbaar was, iets dat compleet nieuw was voor Nederland en insloeg als een bom. Ook nu nog is hun kleding inspiratie voor jonge designers.

Limited edition

Verschillende bekende Nederlanders vertellen in de documentaire over wat Puck en Hans voor hen hebben betekend. Zo komen Viktor & Rolf, Loïs Lane, Daphne Deckers en Milou van Rossum aan het woord. Van 3 tot 23 oktober is de film in limited edition in verschillende bioscopen door het land te zien

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in