Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lela Rose: moderne luxe en romantiek

'Kleren waarin je je mooi voelt en waarin je wat kan doen.' Tussen de extremen waarin ontwerpers zich grensverleggend uiten – drie mouwen, schouderlijnen als een geodriehoek, deconstructed trenchcoats die uit losse lapjes bestaan – is het ook wel eens leuk om een collectie langs te zien komen die...

Lela Rose: moderne luxe en romantiek

'Kleren waarin je je mooi voelt en waarin je wat kan doen.'

Tussen de extremen waarin ontwerpers zich grensverleggend uiten – drie mouwen, schouderlijnen als een geodriehoek, deconstructed trenchcoats die uit losse lapjes bestaan – is het ook wel eens leuk om een collectie langs te zien komen die zowel beeldig als draagbaar is.

Enter Lela Rose's ready-to-wear S/S 2022. Rose is een Amerikaanse ontwerper die het graag luchtig houdt: live muziek, cocktails, lekker hapjes en oh ja, jurken waarin je naar een bruiloft of tuinfeest wilt.

De modellen zijn opulent, maar comfortabel met mooie details zoals zijden plooien en jurken in heel fijn katoen, allemaal met de hand gemaakt. "Ik ben een meisje-meisje, dat geef ik onmiddellijk toe," zegt Rose. "Ik wil prachtige kleren maken die elegantie en casual luxe uitstralen."

Ze groeide op in Dallas. "Toen ik ruim twintig jaar geleden begon, was zwart het nieuwe zwart," zegt ze. "Daarna kwam antraciet. Daarna donkerblauw. Enzovoort. Maar de vrouwen die ik kende, droegen kleur en waren heel verzorgd. Mijn kleren zijn dat ook: vrolijk en verzorgd. Die esthetiek gaat terug op mijn jaren in Texas. Kleren waarin je je mooi voelt, kleren waarin je wat kan doen."

Ze omschrijft haar stijl als 'glamoureus en niet tuttig'. "Ik ken eigenlijk alleen maar 'Can Do' vrouwen, van die types die van aanpakken houden, maar er wel goed uit willen zien en willen genieten." Haar eigen Southern Bell komt naar buiten "na een paar margarita's."

Wat Lela ook heel goed heeft aangevoeld is dat haar klanten na een jaar binnen zitten al helemaal geen zin hebben in strak zwart: de limoncello jas...

...en een blush jurk met 3D bloemblaadjes zijn nu al bestsellers bij inkopers. Goedkoop zijn ze niet, Lela Rose's jurken beginnen bij ongeveer 1650 euro. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in