Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Laura Ashley is terug van (heel) lang weggeweest

Nieuwe collectie met prachtige heritage-prints!  Fashion is in een nostalgische bui, dat is te zien aan Victoriaanse en sixties invloeden op de catwalk. De opmerkelijkste comeback in dit genre is die van Laura Ashley, in de jaren zeventig hofleverancier van 'Kleine Huis op de Prairie' jurken met ...

Laura Ashley is terug van (heel) lang weggeweest

Nieuwe collectie met prachtige heritage-prints! 

Fashion is in een nostalgische bui, dat is te zien aan Victoriaanse en sixties invloeden op de catwalk. De opmerkelijkste comeback in dit genre is die van Laura Ashley, in de jaren zeventig hofleverancier van 'Kleine Huis op de Prairie' jurken met opstaande kraagjes, ruches, een bib, stroken en pofmouwen, in kleine ruitjes en lieve bloemetjes.

De 'prairie dress' was deze zomer een enorme hit, Asos, H&M, Zara en een ronduit Amish exemplaar van Mango stalen de show. Laura Ashley lanceerde in het voorjaar samen met Urban Outfitters een capsule collectie die een schot in de roos was voor de naar romantiek (en comfort) snakkende vrouw.

Het heeft het label en creative director Jess Wood het zelfvertrouwen gegeven om een nieuwe eigen collectie uit te brengen, die zichtbaar is geïnspireerd op de hoogtijdagen van de jaren tachtig, toen prinses Diana en elke zichzelf respecterende vrouw met aristo-ambities zich in gesmokte jurken hulden.

De Pimlico Collection (genoemd naar de wijk in Londen waar Laura Ashley het label in 1953 startte, in haar flatje) is echter niet te 'bloemetjesgordijn', maar eerder meer romantisch à la hertogin Kate.

Laura Ashley startte met sjaals, servetten en theedoeken in Victoriaanse prints die ze zelf op textiel drukte, aan haar keukentafel. In de jaren zeventig en tachtig breidde ze uit met kleding.

Na de dood van Laura in 1985 kwijnde het merk weg: er was niemand die wist hoe de überromantische ↑ stijl van toen moest worden vertaald naar het minimalisme van de jaren negentig. De naam bleef wel bestaan, vooral als leverancier van woontextiel en home decor. De Pimlico collectie is de eerste serieuze stap om weer voet aan de grond te krijgen in fashion. Wat vind je ervan? 

Foto's (c) Laura Ashley

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in