Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jacquemus is even de koning van Versailles

Het is nu al de meest besproken fashion show van het jaar, met een front row die in het water lag: Jacquemus is even de koning van Versailles!

Jacquemus A/W 2023 Versailles

'Le Chouchou' doopte Simon Porte Jacquemus zijn A/W 2023 collectie. Locatie: het chateau van Versailles.

WireImage

De catwalk was een rode loper op het water, de gasten – hier de Beckhams – dobberden in witte roeiboten in het Grand Canal en de sfeer was aanzienlijk luchtiger dan normaal gesproken, op een overvolle frontrow vol ego's.

Getty Images

De collectie was een subtiele ode aan prinses Diana in de jaren tachtig. Een variatie op haar parelchoker met de saffier kwam langs, de ballonvormen knipoogden naar Marie Antoinette en haar hofhouding, maar ook naar Diana's trouwjurk en de ballonrokken die ze in de eighties droeg.

Wat betreft de kleding: die is, zoals altijd bij Jacquemus, bestemd voor Franse meisjes die niet hoeven te werken en de hele dag van La Douce France kunnen genieten in items die aan lingerie doen denken. 

Jacquemus

Hoe verder in de show hoe draagbaarder het werd en met zijn roodwitblauwe finale zette Jacquemus toch een fraai staaltje Vive La France! neer. 

WireImage

Eva Longoria had er duidelijk zin in. 

Getty Images

De ballonvormen lokten hier en daar ook gegniffel uit ('Laat mijn kat dit maar niet zien!). 

Getty Images

Opvallend: Jacquemus, aanstichter van de mini-handtasjestrend, komt met een wat groter exemplaar. Maar Simon Porte being Simon Porte is de tas uiteraard niet hands-free: het moet wél een beetje Frans blijven, natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mode
  • Getty Images