Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In deze stad wonen de aantrekkelijkste vrouwen van Nederland

Nederlandse vrouwen staan internationaal bekend als knappe dames - daar weet zanger Chubby Checker, die de Haarlemse Miss World Rina Lodders (foto) huwde, alles van. Maar één stad in Nederland spant de kroon, zo blijkt uit onderzoek.  En dat heeft alles te maken met de schoenen waarop de vrouweli...

In deze stad wonen de aantrekkelijkste vrouwen van Nederland

Nederlandse vrouwen staan internationaal bekend als knappe dames - daar weet zanger Chubby Checker, die de Haarlemse Miss World Rina Lodders (foto) huwde, alles van. Maar één stad in Nederland spant de kroon, zo blijkt uit onderzoek. 

En dat heeft alles te maken met de schoenen waarop de vrouwelijke inwoners lopen. Of beter: met de hoogte van haar hakken.

Goed gehakt

Een vrouw op hoge hakken benadrukt haar benen en billen. Dit is precies de reden waarom mannen het aantrekkelijk vinden als een vrouw op hoge hakken loopt. Schoenenmerk Sacha onderzocht in welke plaats in Nederland vrouwen op de hoogste hakken lopen. De conclusie is verrassend (nee, Amsterdam is het niet).

Bekijk ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel

Sneaker-stad

Sacha heeft aan de hand van gegevens van 80.000 vrouwelijke klanten onderzoek gedaan naar de hakhoogte van de Nederlandse vrouw. Hieruit blijkt dat de dames uit Dordrecht (Zuid-Holland) op de hoogste killer heels lopen, met hakken tussen de 8 en 12 centimeter. Ook bleek dat in Amersfoort (provincie Utrecht) de dames vooral op schoenen zonder hakken lopen, zoals sneakers en veterschoenen. Wel heel comfortabel, daar is soms ook wat voor te zeggen...