Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Iconische jurk gedragen door Marilyn Monroe wordt geveild

Happy Birthday, Mr. President De iconische jurk van Marilyn Monroe die zij droeg tijdens het zingen van ‘Happy Birthday Mr. President’ rex-features   gericht aan John F. Kennedy in 1962, wordt naar verwachting voor £2,2 miljoen verkocht als hij onder de hamer gaat in november. De dure, pailletten...

Iconische jurk gedragen door Marilyn Monroe wordt geveild

Happy Birthday, Mr. President

De iconische jurk van Marilyn Monroe die zij droeg tijdens het zingen van ‘Happy Birthday Mr. President’

gericht aan John F. Kennedy in 1962, wordt naar verwachting voor £2,2 miljoen verkocht als hij onder de hamer gaat in november.

De dure, pailletten versierde jurk is speciaal ontworpen voor de viering van Kennedy zijn 45ste verjaardag. Hij is ontworpen door Jean Louis, hoofdkostuum ontwerper bij Columbia Pictures van 1944 tot 1960. De jurk was zo nauwsluitend dat Monroe beweerde dat de jurk om haar heen dichtgenaaid is.

De jurk was in zijn tijd ver vooruit. Het is een gewaagde jurk dat precies de huiskleur van Marilyn Monroe had, waardoor het leek alsof zij naakt was bedekt met glinsterende pailletten.

De jurk zal verkocht worden op Julien’s Auctions in Los Angeles op 17 november 2016.

Hier ziet u Marilyn Monroe tussen Robert Kennedy (links) en John F. Kennedy staan, na haar optreden. Monroe overleed helaas minder dan drie maanden na deze legendarische presentatie. ‘Mr President’ John F. Kennedy werd een jaar later vermoord.