Iconisch, stijlvol en een absolute klassieker: de Chanel 2.55 handtas

Iconisch, stijlvol en een absolute klassieker: de Chanel 2.55 handtas

Deze handtas heeft een ontelbaar lange lijst (beroemde) fans, is hét symbool van de Franse luxe en het investeren waard: de Chanel 2.55. Hij heeft niet voor niets een plekje in de hall of fame verdiend.  

De Chanel bestaat dit jaar 64 jaar en is nog steeds een tas met heuse wachtlijst. 

De naam

Mademoiselle Gabrielle 'Coco' Chanel heeft deze beroemde flap bag (de volledige naam van de tas) zelf ontworpen in 1955. En wel in de maand februari, wat weer de naam 2.55 verklaard. Deze klassieker is herkenbaar aan de ketting als schouderriem. De 2.55 is er nu in veel kleuren en maten. Prijskaartje op dit moment: 5500 dollar (iets meer dan 5000 euro).

De 2.0 van Karl

Karl Lagerfeld heeft overigens in 2005 een net even wat andere uitvoering van de 2.55 gemaakt. Wat hij precies deed: hij verving de originele sluiting met een CC-slot. Ook een exemplaar dat gewild is. 

Investering

Overigens wordt de 2.55 genoemd als goede investering voor later. In zes jaar tijd is de handtas met zo'n 70 procent in waarde gestegen. En het lijkt erop dat de stijging nog verder doorzet. 

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in