Gorpcore, wat is dat nu weer?

Gorpcore, wat is dat nu weer?

Hou je van wandelen, dan draag je het vermoedelijk al.

Gorpcore is een populaire fashionhashtag en de opvolger van athleisure. Dat laatste slaat op sportkleding dragen in het dagelijks leven: je zit ermee op een terrasje alsof je nét uit de sportschool komt. Het ziet er reuze sportief en verantwoord uit, ook als het heffen van de afstandsbediening je enige inspanning is.

Rozijnen en pinda's

Gorpcore is net zoiets: hierbij draag je outdoorsy kleding – wandelschoenen, praktische  jack, visvest, functionele rugzak met honderd vakjes – als je de stad ingaat, in plaats van de Veluwe op.

Gorpcore, wat is dat nu weer?

(c) Arc'teryx

Gorp staat voor 'good old raisins and peanuts', het mengsel dat wandelaars van oudsher bij zich hebben om hun energie op peil te houden. Als stijl is het wat aardser en ruiger dan het verwante Camping Chic dat vooral om huispakken draait.

Athleisure is een typische lente- en zomerlook, gorpcore is voor het najaar, de winter en je wanderlust momentjes.

Hoe draag je het?

Klassieke gorpcore maakt gruwelijk flets en bestaat uit louter modderbruin, moddergroen en modderbeige.

Moderne corpcore (Patagonia, The North Face, Arc'teryx, Teva, Snow Peak) daarentegen, vind je in vrolijke kleuren, zodat je eindelijk leuke foto's overhoudt aan je safari's door bosch en beemd. Ander groot voordeel hiervan is dat je makkelijker te spotten bent, mocht je stranden op een zandverstuiving.

Waar let ik op?

Waar gorpcore's nichtje techwear heel nauwsluitend is, is gorpcore heel vergevingsgezind voor wie geen minimalistisch gewicht heeft.

Het silhouet is wijd, maar recht en ruim genoeg om je makkelijk in te kunnen bewegen en laagjes in te kunnen dragen: een puffer met daaronder een fleece en een T-shirt is het helemaal. Verder chunky sokken, een muts, stevige schoenen en een rugzak als handtas en je loopt er knetterhip (en oververhit) bij.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in