Fris de lente in: zo draag je de kleur groen

Mode Groen

In het nieuwste nummer van Nouveau laat mode expert Anita zien dat groen dé trend is waar we dit voorjaar niet omheen kunnen. De mooiste items in groen komen aan bod – van kleding tot tassen, schoenen en badkleding. Fijne plus – zowel limegroen als blauwgroen, legergroen én grasgroen zijn hip, dus je kan ook nog eens zelf het type groen kiezen dat het beste bij jou past.

Zó draag je groen

Volledig in groen is de trend – zo laat ook Kate Middleton zien op de – uiteraard – groene loper. Voor wie geen koninklijke stylist heeft of bij wie het modegevoel een beetje ontbreekt en niet als Shrek voor de dag wil komen, heeft Anita zoals altijd weer wat groene tips.

1. Ton sur ton Het voordeel van een look in één kleur is dat het rustig oogt én dat het je wat langer (en dus slanker) doet lijken.

2. In de basis Combineer groene items met basiskleuren zoals beige, bruine, wit en zwart. Zo maak je van het groene item een echte blikvanger.

3. Op fel Het klinkt misschien gewaagd maar toch is het zo – feloranje en knalroze zijn een perfecte match met groen.

4. Mix ’n match Grappig genoeg passen bijna alle groentinten bij elkaar. Voel je dus vrij om geelgroen, blauwgroen en gifgroen met elkaar te combineren.

Mode - groen
© Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in