Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fotoserie: Mart Visser viert 25 jaar in het vak met lancering Couture Essentials

In 1992 debuteerde Mart Visser met zijn eerste Haute Couture collectie. 25 jaar later presenteert de couturier voor deze gelegenheid de Couture Essentials, een speciale collectie van couture items die in een garderobe niet mogen ontbreken.  Later dit jaar, van 20 september tot en met 20 november ...

Fotoserie: Mart Visser viert 25 jaar in het vak met lancering Couture Essentials

In 1992 debuteerde Mart Visser met zijn eerste Haute Couture collectie. 25 jaar later presenteert de couturier voor deze gelegenheid de Couture Essentials, een speciale collectie van couture items die in een garderobe niet mogen ontbreken. 

Later dit jaar, van 20 september tot en met 20 november 2017, organiseert de designer ook een feestelijk event op een bijzondere locatie in Amsterdam. 'Daarbij komen mode en kunst op verrassende wijze samen', zo wordt alvast verklapt.

Couture Essentials

Met de Couture Essentials presenteert Mart Visser de ultieme kledingstukken die vrouwen altijd goed staan. De nieuwe lijn laat een selectie van favoriete ontwerpen uit zijn archief zien, die dit jaar een nieuw leven krijgen.

Perfecte pasvorm

Alle items hebben de perfecte pasvorm en een ambachtelijk karakter. Gedurende het jaar wordt er regelmatig per thema een selectie van Couture Essentials gelanceerd. Denk aan 'The Leather Essentials' met de perfecte suède broek, 'The Colour Essentials' of 'The Black Essentials' met de ideale little black dress, maar ook een prachtige night blue dress of de ultieme smoking. De Couture Essentials worden op de website van Mart Visser gepresenteerd. Hier kun je kijken, kiezen en bestellen.

25 jaar Mart Visser

Mart Visser werkte tijdens zijn opleiding aan de Modeacademie Montaigne als assistent bij Frans Molenaar. In 1992 lanceerde hij zijn eigen eigen couture-label en wist hij al snel prominente Nederlandse vrouwen te kleden. In 1995 opende Mart in de hoofdstad aan de Beethovenstraat zijn eerste couture salon. In 2001 verhuisde de salon naar de Paulus Potterstraat, tegenover het Van Gogh Museum.

Hij leve haute

Het Gemeentemuseum Den Haag presenteerde in 2003 de overzichtstentoonstelling ‘Mart Visser Haute Couture’. In hetzelfde jaar startte de ontwerper met zijn eerste prêt-a-porter lijn: Mart Visser The Collection. Daarvoor ging hij in 2009 een samenwerking aan met V&D. Sinds 2016 wordt zijn confectielijn met succes verkocht op de website MartVisser.nl.

Zijn tweede grote passie

Naast Haute Couture en confectie ontwerpt Mart Visser bedrijfskleding voor het Concertgebouw in Amsterdam, Holland Casino, KLM en Rijkswaterstaat. Ook heeft hij een tweede grote passie en geniet Mart sinds 2013 internationale bekendheid met zijn Artwork. Zijn schilderijen, sculpturen en installaties waren te zien op kunstbeurzen en op solo-tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen en Museum aan het Vrijthof in Maastricht. Internationaal wordt het Artwork van Mart Visser vertegenwoordigd door de Amstel Galery, zijn werk was onder andere te zien op Art Basel Miami en Art SouthHampton.

Mart Visser plaatst de vrouw op een voetstuk. In 2017 staat het merk nog altijd voor op en top vrouwelijkheid, een perfecte mix van schoonheid, zelfvertrouwen, stijl en succes.

Bekijk hieronder een selectie van de prachtige Couture Essentials: