Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er is een run op deze Vuitton-tassen

Kan een handtas een kunstwerk zijn? Louis Vuitton vindt van wel. En daar zijn we het roerend mee eens, helemaal sinds we deze nieuwe Vuitton-collectie hebben gezien. Lees ook: Een Louis Vuitton-handtas is het goedkoopst in Londen Wat een plaatjeDit najaar slaat het modehuis de handen opnieuw inee...

Er is een run op deze Vuitton-tassen

Kan een handtas een kunstwerk zijn? Louis Vuitton vindt van wel.

En daar zijn we het roerend mee eens, helemaal sinds we deze nieuwe Vuitton-collectie hebben gezien.

Lees ook: Een Louis Vuitton-handtas is het goedkoopst in Londen

Wat een plaatje

Dit najaar slaat het modehuis de handen opnieuw ineen met de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons voor een collectie tassen met iconische schilderijen van François Boucher, Paul Gauguin, Édouard Manet, Claude Monet, J. M. W. Turner en Nicolas Poussin.

Van Van Gogh tot Da Vinci

Deels geïnspireerd door Koons 'Gazing Ball'-serie, gaat de nieuwe samenwerking verder daar waar ze na de eerste Masters-collectie waren gebleven. Deze eerste Masters-tassen stonden in het teken van werken van Leonardo da Vinci, Titian, Peter Paul Rubens, Jean-Honoré Fragonard en Vincent van Gogh (zie onder).

'Deel van mijn DNA'

"Ze maken inmiddels deel uit van mijn DNA", zegt Koons over de gekozen schilderijen. "Als iemand met deze tas op straat loopt, of er mee in het café zit, straalt zij de liefde voor het humanisme uit."

Onderdeel van Koons Gazing Ball-expositie.

Konijn met klasse

Net als bij zijn eerste Masters-collectie, heeft Koons weer het Vuitton-logo in zijn initialen verwerkt. En ook nu is er de hanger in de vorm van een konijn; een verwijzing naar het dier dat altijd een rol speelt in Koons werken. 

Een Van Gogh-tas uit de eerste Masters-collectie.