Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Emmy Awards: zó leuk om alle maten eens op de rode loper te zien

Bonuspunten voor body diversity, hoor. Bij het uitreiken van de Emmy Awards (de belangrijkste tv-prijzen van Amerika) vielen twee dingen op. Het eerste was dat 45+ zich echt fabulous weet te kleden voor de rode loper en het tweede was dat er verschillende posturen in beeld kwamen. De tv-wereld is...

Emmy Awards: zó leuk om alle maten eens op de rode loper te zien

Bonuspunten voor body diversity, hoor.

Bij het uitreiken van de Emmy Awards (de belangrijkste tv-prijzen van Amerika) vielen twee dingen op. Het eerste was dat 45+ zich echt fabulous weet te kleden voor de rode loper en het tweede was dat er verschillende posturen in beeld kwamen.

De tv-wereld is altijd al inclusiever geweest dan de filmwereld qua bodytypes, maar het viel gisteren toch echt op dat lang niet iedereen Size Zero had en er toch schitterend uitzag. Wat nog maar eens een argument is voor de modewereld om het hele scala aan menselijke maten te omarmen. Wie schreden er eens beeldig langs?

Melanie Lynskey (45, je kent haar als Rose uit Two and a half Men) in een groene droom (met een béétje Swiffer-vibes).

Issa Rae's stylist had strapless voorgesteld 'maar ik had geen zin in uren stress', dus werd het toch een jurk met bandjes.

Off the shoulder is een redelijk stressvrij alternatief voor strapless: Rosario Dawson en Tracie Thoms.

Sandra Oh (51) in een knalpaars pak – zo cool!

Nicole Biyer in de hippe broek-met-sleep look.

Sarah Paulson (47) deed ook mee aan de show-some-skin trend, deze zomer erg populair.

Ali Krug in heerlijk veel roze, een héél populaire kleur op dit gala.

TV-veteraan Jean Smart (71) in een prachtige witte jurk.

De hals viel werkelijk prachtig. Links Hanna Einbinder, rechts Henry 'Fonzie' Winkler, ook bekend als de aardigste man van Hollywood.

Laura Linney (58) in klassiek zwart-wit.

Aan de jurk van Sarah Niles was heel wat plooi- en boetseerwerk vooraf gegaan, maar hij zat als gegoten.

Mary Lou Belli en Patricia 'Ms. Pat' Williams, beeldig in bleu.

Patricia Arquette (54) is all of us: een beetje verhit, tikje scheef decolleté door het hartelijk huggen, schoudervulling die wel iets subtieler had gekund. Maar having fun en daar gaat het om!

Yanise Monét en Sam Jay: geen idee hoe Yanise heeft kunnen zitten met dat ingesnoerde middel, maar yay voor de curves, zullen we maar zeggen.

En tenslotte Natasha Rothwell in een heerlijke wolk van roze zijde. En nu willen we geen designer meer horen miepen over de vermeende beperkingen van vrouwen met curves.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in