Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elie Saab zorgt voor een heerlijk shotje glamour

Zwart in fluweel, tule, lint en leer – zó mooi. Designer Elie Saab heeft een pittig jaar achter de rug. Zijn glamoureuze ontwerpen vonden minder aftrek door het wegvallen van gala's, premières en rode loper-events en zijn huis en atelier werden verwoest tijdens de explosie in Beirut, in augustus ...

Elie Saab zorgt voor een heerlijk shotje glamour

Zwart in fluweel, tule, lint en leer – zó mooi.

Designer Elie Saab heeft een pittig jaar achter de rug. Zijn glamoureuze ontwerpen vonden minder aftrek door het wegvallen van gala's, premières en rode loper-events en zijn huis en atelier werden verwoest tijdens de explosie in Beirut, in augustus vorig jaar. "Het is een moeilijke tijd," geeft hij toe. "Het land is nog niet aan het opkrabbelen, het is moeilijk, heel moeilijk. Toch proberen we hoopvol en positief te blijven."

Je ziet zijn stemming een beetje doorschemeren in de Elie Saab A/W 21/22 collectie, die grotendeels is uitgevoerd in sober (maar o-zo mooi) zwartwit, waarbij het zwart alle gedaanten heeft, van fluweel tot tule.

Het monochrome thema werd onderbroken met een héél klein beetje blush en groen, als symbool voor betere tijden.

Saab gaf drie woorden mee aan zijn collectie: zelfvertrouwen, kracht en allure. Het was verfrissend om te zien dat hij nauwelijks concessies deed aan de loungewear waar we nog allemaal in rondhangen: het is duidelijk dat het tijd wordt om ons weer eens op te tutten en uit te gaan, de dansvloer of de rode loper op.

Foto's © Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in