Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een handtas als investering, heeft dat zin?

Sommige tassen zijn over 10 jaar 10 keer zoveel waard. Het is te vergelijken met het 'mint in box' principe dat verzamelaar heel veel geld laat neertellen voor speelgoed waar nooit mee is gespeeld: een designer handtas kopen, die veilig opbergen en 'm over een paar jaar met winst verkopen. Missch...

Een handtas als investering, heeft dat zin?

Sommige tassen zijn over 10 jaar 10 keer zoveel waard.

Het is te vergelijken met het 'mint in box' principe dat verzamelaar heel veel geld laat neertellen voor speelgoed waar nooit mee is gespeeld: een designer handtas kopen, die veilig opbergen en 'm over een paar jaar met winst verkopen. Misschien heb je nog iets moois in een doos liggen dat je koopkracht kan opkrikken?

De beste beleggingen zijn de Birkin en Kelly van Hermès, daarvan stijgt de waarde elk jaar met zo'n twaalf procent, volgens luxe tweedehandssite The RealReal.

Ter vergelijking: bij goud is dat gemiddeld 5 tot 10 procent per jaar. Runner-up bij Hermès is de kleine Constance, waarvan de doorverkoopwaarde opvallend stijgt.

Zeer waardevaste en waardevolle tassen zijn daarnaast de Jackie van Gucci, de Lady Dior (favorietje van prinses Diana) en de Chanel 2.55. Een categorie daaronder: de Alexa en Bayswater van Mulberry en de Falabella van Stella McCartney, plus de collabs van Louis Vuitton.

Inkooptips

  • Heel grote tassen raken een beetje uit zwang, je verkoopkansen zijn beter bij wat kleinere modellen (maar ook weer niet zo klein dat er alleen een pinpas in kan).
  • Op dit moment zijn tassen in opvallende kleuren erg in trek, maar op termijn is de vraag groter naar neutrale kleuren, zoals zwart en cognac.
  • Ongebruikte tassen brengen aanzienlijk meer op dan gebruikte. Wil je toch zelf van een tas genieten – en bij zo'n diepte-investering is dat denkbaar – wees er dan zo voorzichtig mogelijk mee.
  • Vind je de investering te groot, dan kun je vanaf 20 euro ook investeren in aandelen van een tas op Rally Rd. Het platform werkt samen met vintagewebshop Privé Porter dat handtassen veilt. Wordt 'jouw' tas verkocht, dan deel je mee in de winst.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in