Duncan Laurence in duurzaam ontwerp van Sjaak Hullekes op podium

Duncan Laurence in duurzaam ontwerp van Sjaak Hullekes op podium

Duncan Laurence treedt tijdens het Eurovisiesongfestival op in een overwegend blauw én duurzaam outfit ontworpen door de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. Het jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens waar één geheel van is gemaakt. 

Dit jaar zal Duncan Laurence ons Nederland, met zijn aanstekelijke nummer Arcade (wij krijgen 'm nu al niet uit ons hoofd!) vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. En: op het podium verschijnen in een duurzame vintage outfit van modeontwerper Sjaak Hullekes.

Hét jasje

Speciaal voor Duncan heeft Hullekes een passend ontwerp gemaakt bestaande uit een jas van antiek Frans linnen dat al meer dan 100 jaar oud is en letterlijk in een nieuw jasje gestoken is. De katoenen broek en linnen shirt zijn gemaakt van 'left-over' stoffen die daarmee ook weer duurzaam zijn.

Volgens de Arnhemse designer, zo liet hij vanmorgen weten, sluit zijn ontwerp naadloos aan bij de intieme, persoonlijke ballade waarmee Duncan hoge ogen hoopt te gooien in Israël. "De kwetsbaarheid die in 'Arcade' zit komt sterk overeen met de vergankelijkheid in mijn collecties", aldus Sjaak Hullekes.

Duncan voelt zich op zijn beurt vereerd dat hij dit bijzondere ontwerp mag dragen. "Voor mij is Sjaak Hullekes meer dan een ontwerper. Voor mij is Sjaak een artiest. Iemand die door middel van zijn vakmanschap datgene wist te vertalen wat ik met Arcade wil vertellen in een prachtige outfit. Dankjewel Sjaak", zegt Duncan in een reactie.

Duncan Laurence in duurzaam ontwerp van Sjaak Hullekes op podium

Go Duncan! 

Duncan treedt woensdag 15 mei voor de eerste keer op tijdens een juryshow die niet op tv wordt uitgezonden. De tweede halve finale op donderdag 16 mei (waarin hij moet optreden) wordt wel uitgezonden. De grote finale is zaterdag 18 mei. Volgens heel veel wedkantoren heeft de zanger grote kans op de winst. Fingers crossed

Beeld: Joyce Hoedelmans

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in