Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dreamy collectie van Ines de la Fressange x Uniqlo

Exclusief interview met het Franse stijlicoon! Vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel en online: een fraaie capsule collectie van Ines de la Fressange x Uniqlo (en mocht je er zin in hebben, sla snel toe, want op = op).  De collectie is afgestemd op het najaar, tijdloos mooi en héél Ines… …met e...

Dreamy collectie van Ines de la Fressange x Uniqlo

Exclusief interview met het Franse stijlicoon!

Vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel en online: een fraaie capsule collectie van Ines de la Fressange x Uniqlo (en mocht je er zin in hebben, sla snel toe, want op = op). 

De collectie is afgestemd op het najaar, tijdloos mooi en héél Ines…

…met elegante stukken die een beetje seventies vibes hebben: denk aan Jane Birkin, Françoise Hardy en Françoise Dorleac.

HEADS-UP: MORGEN EEN FIJNE WINACTIE VAN NOUVEU EN INES DE LA FRESSANGE X UNIQLO!

"Ik heb daar mijn inspiratie uitgehaald omdat dat het tijdperk was dat individuele vrijheid omarmde," zegt Ines. "Veel vrouwen in die tijd aspireerden een leven zonder de beperkingen van traditionele waarden die hun rol inperkten.

"Officieel is het thema “Forever Our Inspiration / Freedom-Loving Women of the 70s.” Het was zo'n heerlijke, creatieve optimistische periode als het gaat om mode." 

"Het valt me op dat jonge mensen met nostalgische gevoelens kijken naar deze tijd, zonder te weten dat dit de periode was waarin een nieuwe vorm van vrijheid ontstond." 

"Die onafhankelijke types sprankelden, ontwierpen hun eigen leven en creëerden ook hun eigen stijl."

"Als iemand die het heeft meegemaakt kan ik zeggen dat je altijd je hart moet volgen en je niets moet aantrekken van wat andere mensen denken. Zo zul je vanzelf je eigen signature wardrobe krijgen, om moeiteloos mee te kunnen mixen en matchen."

"De collectie is zoals gezegd een ode aan de mode-iconen van de jaren zeventig, wat we hebben vertaald naar drie styling thema’s," zegt Ines.

"Bohemian is geïnspireerd door de cultuur van de vrije geesten die zo typerend is voor die jaren. Het NeoBourgeois thema bestaat uit glanzende zijde en velours materialen. En tenslotte is er het Mannish thema waarin de combinatie van een jasje en broek centraal staat; hier vind je onder andere tweed jasjes en andere mannelijke 'essentials'."

Is je eigen, persoonlijke stijl beïnvloed door vrouwen uit de seventies? "Ik probeer er niet te conventioneel uit te zien," zegt Ines. "Het gaat er voor mij om dat ik een item mooi vind, zelfs als het niet van een bekend merk komt. Ik ben gek op de riemen, lange blouses, uitkopende broeken en katoenen materialen. Daarnaast vind ik het geweldig hoe cool en levendig de jaren zeventig waren."

En welk item is essentieel voor iedere vrouw boven de vijftig? "De belangrijkste boodschap is dat je je comfortabel in je vel zit  en je goed voelt in wat je draagt, zonder geobsedeerd te zijn door wat anderen denken," zegt De La Fressange.

"Dit betekent dat je items met elkaar kunt mixen om een gevoel van vrijheid en geluk te creëren. Items uit deze collectie kunnen gemixt worden met meer casual kleding. Je kunt erin naar een zakelijke afspraak, je kunt erin uit. Een zijden blouse in combinatie met een paar jeans is altijd een mooie combinatie."

"Sommige items zien er mooi uit met een licht oversized silhouet," zegt Ines over de styling van de collectie. "Ik zou mensen daarom ook aanraden om deze in een maat groter te passen om te ervaren hoe het staat en voelt."

En haar eigen favoriete stukken? "Ik ben gek op de tweed jasjes, velours broeken en jacquard truien," aldus De la Fressange. "Ik denk dat deze items zowel warm als elegant zijn." 

En het geheim van een mooi leven? "Wees aardig tegenover anderen en al het goede komt je tegemoet." 

Foto's (c) Ines de la Fressange x Uniqlo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in