Drama voor Sheila de Vries: ze mag haar eigen atelier niet meer in...

Door Ella Vermeulen
Drama voor Sheila de Vries: ze mag haar eigen atelier niet meer in...

Het bedrijf van de favoriete couturier van prinses Beatrix is failliet.

Modeontwerpster Sheila de Vries (73) heeft haar bedrijf niet kunnen redden van de ondergang, zo bericht de Telegraaf. De rechter sprak vorige week het faillissement uit van haar bv en sindsdien mag ze zelfs geen stap meer zetten in haar grote trots: haar atelier.

Er is een curator aangesteld voor de afhandeling van Sheila de Vries Original Design B.V. Volgens Sheila is de fiscus de enige schuldeiser en staan er geen posten open bij particulieren of bedrijven.

Drama voor Sheila de Vries: ze mag haar eigen atelier niet meer in...

"Ik was er met de Belastingdienst graag uitgekomen, maar helaas is dat niet gelukt," zegt Sheila. "Ik heb vijftig jaar, ook voordat ik mijn zaak begon, altijd keurig alle aanslagen betaald en ben altijd mijn verplichtingen nagekomen. Om die reden is het voor mij onbegrijpelijk dat juist de Belastingdienst mijn faillissement heeft aangevraagd. Een andere oplossing dan deze harde uitkomst was steeds niet mogelijk. Het is verschrikkelijk. Pijnlijk en triest tegelijk."

Dit is het laatste filmpje dat Sheila plaatste, in juni. Aan strijdlust ontbreekt het haar niet. De Vries hoopt met steun van trouwe klanten de openstaande aanslagen alsnog te kunnen vereffenen: "Als alles met de Belastingdienst is geregeld, kom ik terug!"

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in