Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Donatella Versace (63): Mode-icoon met oog voor marketing

Eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit toen ze Gianni's kleding liet dragen door populaire celebs als Liz Hurley (de veiligheidsspeld-jurk) en Jennifer Lopez (decolleté tot op de navel). Nu doet iedereen het. Inmiddels staat ze al weer decennia aan het hoofd van het mode-imperium dat ze moest lei...

Donatella Versace (63): Mode-icoon met oog voor marketing

Eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit toen ze Gianni's kleding liet dragen door populaire celebs als Liz Hurley (de veiligheidsspeld-jurk) en Jennifer Lopez (decolleté tot op de navel). Nu doet iedereen het.

Inmiddels staat ze al weer decennia aan het hoofd van het mode-imperium dat ze moest leiden tegen wil dank. Hoe kwam het zo dat het jongere zusje van een mode-genie hem zo goed opvolgde?

Volgens ingewijden was zij al vroeg een bron van inspiratie voor haar oudere broer Gianni. Hij ‘ontwierp’ op jonge leeftijd al kleding voor haar. Ze verfde haar haar al blond toen ze 11 was.

Er bestaan daarom geen foto’s van Donatella met haar natuurlijke haarkleur, die waarschijnlijk, net als dat van haar broers, zwart is.

Ze zijn heel close. Na haar studie volgt ze Gianni dan ook naar Milaan, waar ze samen een appartement delen en ze de PR voor het mode-merk Versace op zich neemt. Het parfum ‘Blonde’ dat Gianni in in de jaren ’80 ontwikkelt, is op haar geïnspireerd.

Reclame

Donatella, die zich al vroeg bezighield met de PR van het Versace-imperium, is haar tijd vooruit als ze zich beseft dat celebrity’s de ambassadeur van je merk zijn. Liz Hurley en topmodellen Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Cindy Crawford worden de lopende reclamezuilen van het merk.

Onlangs brachten de dames een tribuut aan Gianni en Donatella Versace: