Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Domenico Dolce schrijft boek over zijn 'Queens'

Ode aan de Alta Moda vrouwen van D&G. Dolce & Gabbana's couture trekt vrouwen die niet in de categorie 'Muurbloempje' vallen. Ze zijn schathemelrijk, hebben een flamboyante smaak en dragen hun D&G tiara's ook bij het ontbijt. De trouwste klanten van de Alta Moda collectie van D&G zijn door Domeni...

Domenico Dolce schrijft boek over zijn 'Queens'

Ode aan de Alta Moda vrouwen van D&G.

Dolce & Gabbana's couture trekt vrouwen die niet in de categorie 'Muurbloempje' vallen. Ze zijn schathemelrijk, hebben een flamboyante smaak en dragen hun D&G tiara's ook bij het ontbijt.

De trouwste klanten van de Alta Moda collectie van D&G zijn door Domenico Dolce gefotografeerd in hun favoriete Alta Moda en Alta Gioielleria stukken, bij schilderijen van royals en aristocraten. "Ik wilde de vrouwen respecteren, dus iedereen was vrij om te dragen wat ze wilde,' zegt Dolce die tevens biechtvader, therapeut, vertrouweling en couture-coach van de dames is.

Chinese socialite Lisa Xia verschijnt naast Jean-Baptiste Wicar's schilderij van  Napoleons zus Caroline Bonaparte uit 1809.

Jill Bikoff, echtgenote van Amerikaanse ondernemer J Darius Bikoff, poseert naast Elisabeth Louise Vigée Le Brun's Marie Antoinette.

Bita Daryabari and Misha Kordestani zijn fans.

En Dolce heeft zelfs een echte prinses kunnen strikken: dit is Astrid van Liechtenstein. 

En Russische ondernemer en socialite Stella Aminova deelt een pagina met Bronzino's Maria de' Medici. Stella is zo dol op D&G dat ze haar man heeft ingezet om de mannenlijn Alta Sartoria te kopen en zelf een kinderfranchise in Israël gaat openen. Dit met een drukke eigen onderneming en zes kinderen. Zoals ze zelf zegt: "Er zijn eerste wereldproblemen en er zijn Stella Aminova-problemen."

Queens is uitgegeven door Assouline en kost € 315

Foto's (c) Domenico Dolce ./ Assouline

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in