Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Designer (ook van Máxima) Mattijs van Bergen schenkt werk aan Centraal Museum

Mattijs van Bergen heeft een grote schare fans onder wie koningin Máxima. Hij maakt mode die vrij toegankelijk is. Wie zijn werk wil bewonderen kan binnenkort terecht in het Centraal Museum Utrecht. Hij doet namelijk een schenking. De werken zijn vanaf 20 december tot en met 10 mei 2020 in het Ut...

Designer (ook van Máxima) Mattijs van Bergen schenkt werk aan Centraal Museum

Mattijs van Bergen heeft een grote schare fans onder wie koningin Máxima. Hij maakt mode die vrij toegankelijk is. Wie zijn werk wil bewonderen kan binnenkort terecht in het Centraal Museum Utrecht.

Hij doet namelijk een schenking. De werken zijn vanaf 20 december tot en met 10 mei 2020 in het Utrechtse museum te zien.

Cadeau

De meest herkenbare elementen van Mattijs (foto hieronder) zijn de plissé en het integreren van sieraadobjecten in zijn ontwerpen. De modeontwerper gaf het Centraal Museum als enige de gelegenheid een aantal werken voor de modecollectie te selecteren.

"Mattijs speelt net als een aantal andere ontwerpers in onze collectie een belangrijke rol voor Nederland. We hebben al werk van hem en samen met enkele halssieraden en schoenen die hij met United Nude ontwikkelde, vormen deze werken een prachtige link met onze bestaande collectie. Het is een eer dat hij zo’n genereuze schenking doet", zegt modeconservator Ninke Bloemberg.

Rainbow

Met zijn label MATTIJS, dat hij in 2008 start, maakt hij furore met zijn uitbundige, vrouwelijke ontwerpen vol frivole details. In 2015 stopt hij met seizoensgebonden collecties en concentreert zich nu op, bedrijfskleding, theater kostuums en statement-stukken zoals The Amsterdam Rainbow Dress, die aandacht vraagt voor landen waarin homoseksualiteit nog steeds verboden is.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in