Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De zomercollectie van Mart Visser bárst van de kunststukjes

De nieuwe, vaste tentoonstelling BASE in het Stedelijk Museum prikkelde de zintuigen van couturier Mart Visser. Hij liet zich erdoor inspireren voor zijn zomercollectie. Die zit daardoor vol contrast. Zowel in kleur als in materiaal. Spannend! Wat kun je verwachten? Een parade van wijdvallende, g...

De zomercollectie van Mart Visser bárst van de kunststukjes

De nieuwe, vaste tentoonstelling BASE in het Stedelijk Museum prikkelde de zintuigen van couturier Mart Visser. Hij liet zich erdoor inspireren voor zijn zomercollectie. Die zit daardoor vol contrast. Zowel in kleur als in materiaal. Spannend!

Wat kun je verwachten?

Een parade van wijdvallende, gestreepte zomerbroeken in zuiver 4ply silk onder soepele pailletten tops.

Boterzacht leer, grote oversized organza blouses en tunieken in opvallende prints.

Colourblocking in leer en suède, grafische contrasten in rijke taffetta blousons of juist flinterdunne zijden wapperende chiffon.

Luxueuze Frans kanten strapless avondjurken en hand-gepailleteerde Swarovski verwerkt in stijlvolle robes.

De zomercollectie werd gepresenteerd in de fonkelnieuwe Haute Couture salon van Mart. Daar is sinds kort zijn showroom gevestigd.

Over de expositie

Het museum toont met BASE een uitbundige en eclectische opstelling van schilderijen, installaties en sculpturen. Ver weg van de traditionele opstellingen uit stijlperiodes bij elkaar en wars van iedere vorm zoals het hoort. Er is gekeken naar contrast, het buiten de gebaande paden treden van presenteren.

Beeld: ANP Kippa, Remko de Waal