Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De kleur van 2023 is… Digital Lavender!

Het is niet héél anders dan Very Peri, de kleur van 2022 🧐 Aan de vooravond van New York Fashion Week heeft het Pantone Color Institute – het grote internationale orakel in kleurtrends – gesproken over de opvallendste kleuren van voorjaar 2023. Wat kun je verwachten? Digital Lavender is uitgeroep...

De kleur van 2023 is… Digital Lavender!

Het is niet héél anders dan Very Peri, de kleur van 2022 ?

Aan de vooravond van New York Fashion Week heeft het Pantone Color Institute – het grote internationale orakel in kleurtrends – gesproken over de opvallendste kleuren van voorjaar 2023. Wat kun je verwachten?

Digital Lavender is uitgeroepen tot kleur van het jaar en staat voor wellness en digitaal escapisme. Het is niet héél anders dan Very Peri, de kleur van 2022, maar Pantone redeneert dat we in barre tijden wel wat stabiliteit en balans kunnen gebruiken en Digital Lavender is een genderneutrale kleur met een korte golflengte, die kalmte en sereniteit op zou wekken in de hersenen. In de digitale wereld komt de kleur al veel voor, verwacht een overstapje naar de echte wereld.

En verder? Het wordt een vrolijke boel als 'een ode aan revival en individuele verjonging' en dat zie je vooral terug in extreme contrasten. In de lente van 2023 kun je terugvallen op kleuren die je waarschijnlijk al in de kast hebt (zoals zacht blauw) die je dan combineert met kleuren die je eerder misschien links liet liggen, zoals sappig rood of okergeel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in