Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De hotste schoen van 2021 is een degelijke Birkie

De Jil Sander x Birkenstock collab: post-pandemie-pret! Stiletto's? Vergeet het maar, het hotste model van de zomer is plat met een zool van kurk die al sinds 1896 voetbedden ondersteunt. Dat het degelijke Duitse Birkenstock echt cool is, blijkt al wel uit eerdere samenwerkingen met onder andere ...

De hotste schoen van 2021 is een degelijke Birkie

De Jil Sander x Birkenstock collab: post-pandemie-pret!

Stiletto's? Vergeet het maar, het hotste model van de zomer is plat met een zool van kurk die al sinds 1896 voetbedden ondersteunt.

Dat het degelijke Duitse Birkenstock echt cool is, blijkt al wel uit eerdere samenwerkingen met onder andere Rick Owens en Proenza Schouler. Eerstvolgende collab is die met Jil Sander.

Natuurmensen Luke en Lucie Meier (hij groeide op in Canada, zij in de Alpen, zelf lopen ze al zeker dertig jaar op Birkenstocks) hebben Jil Sander de afgelopen vier jaar wat minder streng en rechtlijnig gemaakt met hulp van haakwerk, macramé en raffia. Daar kon ook best nog een Birkie bij, vonden ze.

Als onderdeel van de Jil Sander+ lijn gaven ze de Arizona, Milano en Berlin een make-over, met hogere profielen, grotere zoollijnen voor 'een steviger silhouet' en ruwe suède bandjes.

De nieuwe Velan is een sandaal met een gesloten neus en bandjes van zacht nappa die je om je enkel en onderbeen kan wikkelen. De collectie is vanaf 1 juli 2021 verkrijgbaar.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in