Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De beroemde tutu van Carrie uit Sex and the City wordt geveild!

Als er één look van Sex and the City iconisch is geworden, is het wel de tutu van Carrie. Het origineel gaat onder de hamer!

sex and the city tutu

De tutu die actrice Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw droeg in de openingscredits van hitserie Sex and the City is binnenkort te koop.

Het beroemde kledingstuk gaat onder de hamer bij Julien’s Auctions in het kader van de Unstoppable: Signature Styles of Iconic Women in Fashion-veiling. Bieden kan online tot 11 januari.

Sex and the City

De tutu werd, toen de serie werd ontwikkeld, ooit gevonden in een vuilnisbak door ontwerper Patricia Field, die de kleding voor de serie maakte. Zij besloot op het laatste moment dat Sarah Jessica Parker voor de openingscredits de tutu moest dragen, om de eigenzinnigheid van haar personage Carrie Bradshaw te beklemtonen.

WireImage

Het werd een signature look voor Carrie die in Sex and the City en opvolger And Just Like That vaker tutu's droeg. Zo promoveerde de tutu van balletkostuum tot dagelijkse kleding: tegenwoordig is het heel normaal om een tulen rok te dragen. De verwachting is dat de tutu uit de openingsscène tussen 8000 en 12.000 dollar gaat opleveren.

Het is niet het enige opvallende object dat onder de hamer gaat. Ook zijn er jurken van prinses Diana en Grace Kelly die worden geveild en een aantal kledingstukken die zijn gedragen door Kim Kardashian, Cher en Audrey Hepburn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mode
  • Sex and the City