Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Christian Dior Museum: Women in Dior, Portraits of Elegance

Tot 25 september 2016 is de tentoonstelling Women in Dior, Portraits of Elegance te zien in het Christian Dior Museum in Granville, Frankrijk. Schetsen van de ontwerpen, workshops en beelden van catwalk laten de geschiedenis zien van het huis Dior en de vrouwen die Dior-jurken dragen. Elke jurk h...

Christian Dior Museum: Women in Dior, Portraits of Elegance

Tot 25 september 2016 is de tentoonstelling Women in Dior, Portraits of Elegance te zien in het Christian Dior Museum in Granville, Frankrijk.

Christian

Schetsen van de ontwerpen, workshops en beelden van catwalk laten de geschiedenis zien van het huis Dior en de vrouwen die Dior-jurken dragen. Elke jurk heeft een verhaal voor de vrouw die hem draagt. De Dior-jurk maakt de vrouw mooi en is een blijvende herinnering aan het draagmoment.

De tentoonstelling laat beroemde vrouwen zien in een Dior-creatie. De hertogin van Windsor, Prinses Grace van Monaco, Lady Diana, Jackie Kennedy en prinses Soraya, of sterren als Maria Callas, Elizabeth Taylor, Olivia de Havilland, Josephine Baker en Marilyn Monroe.

De expositie portretteert de belangrijkste klanten en vrienden: Geneviève Pagina, Suzanne Luling of mitzah Bricard, bijvoorbeeld, samen met sterren van vandaag, zoals Marion Cotillard, Charlize Theron en Rihanna.

Dior wordt gedragen door bekende en onbekende vrouwen. Negentig haute couture jurken worden getoond op de tentoonstelling en elke afbeelding heeft een eigen verhaal. Jurken op foto’s, tekeningen en schilderijen geven de elegantie van de vrouwen aan. Alle ontwerpen zijn elegant en harmonieus.

Daarnaast worden er herinneringen opgehaald, anekdotes verteld, familieportretten getoond en persfoto’s tentoongesteld.

Informatie:

Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 18.30 uur.

Adres:

Villa les Rhumbs

Rue d'Estouteville

50400 Granville

Website:

www.musee-dior-granville.com