Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chloé leidend in duurzaam en divers

Andere luxe labels kunnen er een voorbeeld aan nemen. Om eerlijk te zijn valt de lichting ready-to-wear S/S 2022, die momenteel tijdens Paris Fashion Week wordt getoond, tot nu toe een beetje tegen. Het is alsof de creativiteit van designers tijdens de lockdown meer werd geprikkeld tot het ontwer...

Chloé leidend in duurzaam en divers

Andere luxe labels kunnen er een voorbeeld aan nemen.

Om eerlijk te zijn valt de lichting ready-to-wear S/S 2022, die momenteel tijdens Paris Fashion Week wordt getoond, tot nu toe een beetje tegen.

Het is alsof de creativiteit van designers tijdens de lockdown meer werd geprikkeld tot het ontwerpen van mooie kleren voor iedereen dan voor deze editie.

Parijs lijkt vooral terug te willen naar het oude normaal: vrijwel alleen zeer slanke modellen, zoals hier bij Dior (want body diversity blijft toch lastig).

Saint Laurent doet – zucht – de jaren tachtig nog maar eens over.

En Patou gooit enorme pofmouwen in de strijd die we nu wel gehad hebben.

Van wat er te zien was, wekt eigenlijk alleen Chloe lichte hebzucht op. Is het spraakmakend en baanbrekend? Nee, maar het is wel flatterend, draagbaar en ontworpen met visie voor de toekomst.

Creative director Gabriela Heart koos voor zonnig geel en andere natuurtinten, soepel vallende silhouetten die ook vrouwen met een grotere maat zwier zullen geven..

...en heel lichte, deels transparante stoffen waarin je je onmiddellijk ziet flaneren op een mooie zomerdag.

Ook mooi: er is voor ongeveer 60% gewerkt met deadstock en overgebleven voorraden van eerdere collecties, om niets te verspillen. De kasjmierstukken zijn met de hand geverfd met plantaardige verf. En veel details zijn gemaakt door lokale, zelfstandige vakmensen – dan doe je als luxe label écht wat om duurzamer te werken.

En ere wie ere toekomst: Hearst bewees dat ook vrouwen met meer menselijke maten er prachtig uit kunnen zien in designerkleding, waar haar collega's toch vooral zijn teruggevallen in het idee dat de vrouw er voor de kleren moet zijn, terwijl het natuurlijk andersom is.  

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in