Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chanels ode aan de makers van haute couture

Showcase voor 'les petites mains' in de ateliers. Chanel koos voor de presentatie van de Métiers d'Art 2019/2020 collectie het Grand Palais in Parijs als locatie. Als decor was een variatie gemaakt op de iconische trap... ...die in de winkel aan de Rue Cambon leidde naar Coco's privéappartement '...

Chanels ode aan de makers van haute couture

Showcase voor 'les petites mains' in de ateliers.

Chanel koos voor de presentatie van de Métiers d'Art 2019/2020 collectie het Grand Palais in Parijs als locatie. Als decor was een variatie gemaakt op de iconische trap...

...die in de winkel aan de Rue Cambon leidde naar Coco's privéappartement 'boven de zaak'...

...waar ze dol op was omdat ze er haar ontwerpen van alle kanten in beweging op kon zien. 

Het decor met bewegende kroonluchters was mede-ontworpen door regisseur Sofia Coppola die op haar 15de stage liep bij het modehuis en het heel goed kent.

De Métiers d'Art collectie is altijd een ode aan het werk dat Les Petites Mains van Chanel (de 2.200 naaisters die haute couture creaties tot leven brengen) verrichten. Het wordt ook gezien als de pre-fall ready to wear collectie voor, in dit geval, najaar 2020.

Het draait om de makers van het kant, de mensen die zeer fijn kunnen borduren, de tovenaars met parels, kralen, en kristallen. En tulen camelia's op jasjes: dit was een van de topstukken.