Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chanel in lockdown: klein, maar fijn

'Parijse chic vanaf de jaren zeventig tot nu.' De Chanel ready-to-wear AW 2021-2022 van Virginie Viard is een stille, visuele ode aan het onlangs overleden Karl Lagerfeld-muze Stella Tennant: edgy, androgyn en oh zo chic: "Zij was zó Chanel." Kenmerkend waren de contrasten in volume en materiaal:...

Chanel in lockdown: klein, maar fijn

'Parijse chic vanaf de jaren zeventig tot nu.'

De Chanel ready-to-wear AW 2021-2022 van Virginie Viard is een stille, visuele ode aan het onlangs overleden Karl Lagerfeld-muze Stella Tennant: edgy, androgyn en oh zo chic: "Zij was zó Chanel."

Kenmerkend waren de contrasten in volume en materiaal: een lange tweedjas over blote benen, een keurig pak met daaronder een blote buik of paar sexy laarzen.

Viard zegt bij het samenstellen van de collectie "de sfeer van een wintersportvakantie- waar ik dol op ben - in mijn hoofd te hebben en Parijse chic vanaf de jaren zeventig tot nu."

Voor de presentatie schakelde Viard het duo Inez & Vinoodh en een fijn melancholisch nummer van Diana Ross in, maar koos zelf de locatie.

"Ik wilde iets besloten en kleins, misschien omdat we allemaal zoveel tijd thuis doorbrengen op dit moment. Ik zag voor me hoe de modellen een show voor zichzelf zouden geven, van kamer naar kamer, waarbij ze elkaar zouden tegenkomen op de trap.

Ik dacht aan de shows van vroeger, waar Karl me over vertelde, toen de modellen nog zichzelf kleedden en hun eigen make-up deden.

Die sfeer wilde ik hebben, dat past bij nu."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in