Amerikaanse docent (63) wordt 'per ongeluk' stijlicoon

Amerikaanse docent (63) wordt 'per ongeluk' stijlicoon

De altijd al hip geklede Lyn Slater, docent aan de universiteit van Fordham (New York), ging tijdens New York Fashion Week lunchen met een vriend. Toen ze naar buiten liep, veranderde haar leven totaal.

Hordes fotografen stonden om haar heen: iedereen wilde een foto van de excentriek geklede vrouw die als handelsmerk haar zonnebril heeft. Totaal overdonderd door alle aandacht besloot Lyn een blog te starten en mensen te inspireren door haar stijl. En zo werd de site Accidental Icon geboren. 

Ongeacht je leeftijdLyn is de jongste niet meer, maar ze vindt het onzin dat mensen zich moeten kleden naar hun leeftijd: van een T-shirt met daarop de Rolling Stones tot gescheurde spijkerbroeken en biker boots, ze draagt het allemaal "Ik ben van mening dat als je je comfortabel voelt in wat je draagt, ongeacht je leeftijd, dat je dit dan uitstraalt en er vanzelf goed uitziet", zo vertelde ze onlangs aan Refinery29.

Duizenden volgersInmiddels heeft ze op Instagram meer dan 224.000 volgers en klust ze daarna ook nog eens bij als model. Lyn heeft inmiddels gewerkt met merken als Uniqlo en Mango. Bekijk hieronder stijlvolle foto's van 'the Accidental Icon'

 

When your hair is not the only silver you like to wear. Thanks @mango #AStoryOfUniqueness #MangoGirls #AgeIsNotAVariable

Een bericht gedeeld door Accidental Icon (@iconaccidental) op