Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alexis Mabille: 'Couture is een droom die werkelijkheid wordt'

Zijn nieuwe collectie is letterlijk bloemrijk! In vergelijking met de vrij donkere A/W 2021-2022 collecties van collega's, is de haute couture van Alexis Mabille alsof je een bijouterie-doos vol edelstenen opent: veel kleur, veel glamour en ook hier: veel volume. Het is duidelijk: wie in het naja...

Alexis Mabille: 'Couture is een droom die werkelijkheid wordt'

Zijn nieuwe collectie is letterlijk bloemrijk!

In vergelijking met de vrij donkere A/W 2021-2022 collecties van collega's, is de haute couture van Alexis Mabille alsof je een bijouterie-doos vol edelstenen opent: veel kleur, veel glamour en ook hier: veel volume.

Het is duidelijk: wie in het najaar wil meetellen als fashionista draagt het moderne equivalent van de crinoline: megaschouders en megacapes.

"Couture is een droom die werkelijkheid wordt," zegt hij. "Het laatste waar ik tijdens het ontwerpen mee bezig ben, is hoe praktisch het is. Als ontwerper moet je verbeelding vlucht kunnen nemen."

Mabille liet zich inspireren door het traditionele idee van de Femme Fleur, de vrouw als perfecte bloem. Dat bedoelt hij overigens niet letterlijk: "Ik denk meer aan de schoonheid van weer opbloeien na alle narigheid die we hebben doorstaan," zegt hij.

"Gezien de omstandigheden hebben vrouwen niet de kans gehad om te genieten van glamour en er sensationeel uitzien. Ik dacht aan het esprit van wedergeboorte, van weer tot bloei en tot vreugde komen."

En hoe ziet dat er dan uit? Denk aan enorme hoeveelheden tule in de eerder genoemde 'millefeuille capes'…

…maar ook aan bloeiende decolletés…

… een gouden smoking met een roos als capuchon…

…en vrij spectaculaire pofmouwen met kunsttulpen. Voor de hele fashionable Keukenhof, scoll naar hartelust. Enjoy!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in