Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Adieu, Carrie! Nog één keer haar leukste First Lady Looks

Hoe Carrie Symonds duurzame fashion een zetje gaf. Sinds vanmiddag is Carrie Symonds niet langer de First Lady van Groot-Brittannië, een rol waarin ze heel wat eerste keren afhamerde. Zo was ze de eerste ongetrouwde partner van een premier toen ze in 2019 Downingstreet 10 betrokken... ...en ook d...

Adieu, Carrie! Nog één keer haar leukste First Lady Looks

Hoe Carrie Symonds duurzame fashion een zetje gaf.

Sinds vanmiddag is Carrie Symonds niet langer de First Lady van Groot-Brittannië, een rol waarin ze heel wat eerste keren afhamerde.

Zo was ze de eerste ongetrouwde partner van een premier toen ze in 2019 Downingstreet 10 betrokken...

...en ook de eerste ongehuwde First Lady die er een kind kreeg: zoon Wilfred werd in 2020 geboren. Zijn gezichtje houdt het stel uit de media, maar hij heeft overduidelijk het haar van zijn vader. 

Symonds en Johnson trouwden in 2021 en kregen aan het einde van dat jaar nog een dochter, Romy.

Als First Lady was ze berucht om haar invloed op Boris en haar weerzin tegen zijn adviseur Dominic Cummings, die voortijdig het veld moest ruimen. En haar opfrisbeurt van de ambtswoning leverde haar de bijnaam Carrie Antoinette op: de society is nog altijd niet uitgepraat over het gouden behang dat er nu steeds van de muren valt.  

Wat betreft fashion was Carrie heel verfrissend. Voor haar geen veilige Sloane Ranger looks (plooirokken & parels), maar bohojurken, felle kleuren...

...en ze verbrak eigenhandig het taboe op designerkleding voor speciale gelegenheden huren.

Haar trouwjurk was gehuurd…

… ze huurde pakken en jurken voor officiële agendapunten...

…en summits, en werd daarmee een lichtend voorbeeld in duurzaam omgaan met kleding die je nu eenmaal niet heel vaak draagt.

Wat Carrie - ook haar exitlook mag er zijn! - nu gaat doen is niet bekend. Met twee kleine kinderen zal het geen fulltime baan worden, maar het is aannemelijk dat ze haar oude werk als mediaconsultant weer op zich zal nemen. Boris zal goud kunnen verdienen als spreker en leverancier van vlammende columns;  ook een comeback in de politiek is in zijn geval niet uitgesloten.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in