50+ influencer Mette Sørrig laat zien hoe het moet

Mette Sørrig
© Brunopress

Moeder, 50-plus, modeliefhebber, vintagejager en ook helemaal into reizen – Deense schone Mette Sørrig is het allemaal. Oog voor moois en leuks heeft ze zeker, want met haar ruim 79K Insta-volgers deelt ze dagelijks haar fashionable vondsten.

Vrolijke mode

Waar we bij Scandinavische stijliconen vaak minimalistische en kleurarme looks voorbij zien komen gaat Mette juist los met kleur, prints en een mix van materialen en stijlen. Wellicht is dit de reden waarom ze een trouwe schare volgers bij elkaar heeft gesprokkeld – de looks van Mette zijn namelijk verre van saai of voorspelbaar.

Comfort op één

Hoewel Mette geen concessies lijkt te doen als het op haar outfits aankomt is het belangrijkste voor haar dat ze zich comfortabel voelt. Styling is voor haar een spel en ze geniet er dan ook van om nieuwe dingen uit te proberen. De basis van haar flitsende looks? Haar vintage vondsten.

In de stemming

Mette is dan wel de koningin van kleur, maar ze draagt alleen waar ze zich op dat moment prettig bij voelt. “De kleuren die ik draag zijn altijd gebaseerd op mijn stemming. Je kan talloze kleuren en prints combineren, als het geheel uiteindelijk maar in balans is. Of het werkt of niet luistert heel nauw, maar ik probeer gewoon heel veel en dan kom ik daar vanzelf wel achter,” deelde ze eerder.

Mette’s favorieten

Naar eigen zeggen gaat alles wat designer Isabel Marant maakt gelijk op haar wensenlijst. Mette zou zelfs wel eens met haar samen willen werken. Een andere favoriet van Mette is het oversized herenpak – het liefst combineert ze dit ensemble met een wit shirt. Omdat haar stijl in principe heel vrouwelijk is vindt ze het interessant om hier en daar wat mannenkleding toe te voegen, maar deze dan wel te combineren met supervrouwelijke stukken zoals een kanten top. Ook hier geeft ze aan dat het uiteindelijk allemaal draait om balans.

Mette’s ultieme modeadvies? Het geheim achter een goede stijl is volgens haar het combineren van items op een manier die bij je figuur en lichaam past. Ook hoeft mooie mode volgens haar niet per se duur te zijn. Mette’s motto is dan ook doe vooral je eigen ding – die eigenheid is uiteindelijk hetgeen dat je definieert.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in