Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 beeldige tasjes voor bij je feest-outfit

De finishing touch voor je kerstlook! Eerlijk? We houden van grote tassen. Waar lekker alles in kan. Reserve-outfits, laptop, het aanrecht, paracetamol, een naaisetje, een reserveband, van die dingen. Vrouwen zijn nu eenmaal graag op alles voorbereid. Maar bij een feestelijke outfit kán zo'n hutk...

10 beeldige tasjes voor bij je feest-outfit

De finishing touch voor je kerstlook!

Eerlijk? We houden van grote tassen. Waar lekker alles in kan. Reserve-outfits, laptop, het aanrecht, paracetamol, een naaisetje, een reserveband, van die dingen. Vrouwen zijn nu eenmaal graag op alles voorbereid. Maar bij een feestelijke outfit kán zo'n hutkoffer gewoon niet. Daarbij hoort een juweel van een tasje waarin helaas niet meer gaat dan je telefoon, pinpas en lipstick. En waar elke andere vrouw verlekkerd naar kijkt, want o – wat zijn ze leuk, deze avondtasjes.

De meeste avondtasjes kunnen ook aan een schouderkettinkje worden gedragen, maar vaak verpest dat de lijn van je jurk een beetje. Laat 'm aan je pols bengelen, draag hem in het geval van een clutch onder je arm of hou 'm losjes tussen de vingers, zoals deze. Mae Cassidy maakt het namelijk mogelijk je geheel in kerstsfeer te stylen, met een avondtasje dat sprekend op een kerstbal lijkt (Net-a-Porter € 305)

Zilverkleurig avondtasje / clutch waarvan de voorkant volledig is bedekt met kristallen facet- en strasssteentjes, de achterkant is van lurex. En ja, dat kroontje lijkt erg op een euh… boksbeugel (Bouffante € 90)

Vintage style avondtasje in rood satijn met kristallen (Bouffante € 33)

Chic mini-koffertje in faux kroko, kan zowel in de hand als om de schouder worden gedragen (Zara € 40)

Bruin avondtasje met zilverkleurige knipsluiting, handgeborduurd met glaskraaltjes en lovertjes (Bouffante € 40)

Goud met email box clutch van 13 BC (Net-a-porter € 3500)

Gestreepte clutch met afneembare schouderketting (Zara € 40)

De Holly van Rosantica, in blauw fluweel met kristallen (Farfetch € 1317)  

De Giambattista x H&M clutch van transparante, getinte, harde kunststof met metalen details en kralen- en strasstuds voor (H&M € 50)

Party clutch van Kurt Geiger in goud, zilver, platina en brons, ook verkrijgbaar als regenboog (Bijenkorf, €100)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in