Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Met deze kledingtips laat je jouw bovenarmen slanker lijken

Zo voel je je nét wat zelfverzekerder in je outfit.

bovenarmen

Hoewel alle bovenarmen er natuurlijk mogen wezen, kun je soms best eens ontevreden zijn over die van jou. Gelukkig kun je met de juiste kleding er makkelijk voor zorgen dat je armen wat slanker ogen. Wij vertellen je hoe!

Vermijd schouderversieringen

Als je je bovenarmen minder wil laten opvallen, is het zaak om alle extravagante schouderversieringen te vermijden. Een pofmouwtje, een stevige schoudervulling of pailletten aan de bovenkant van je mouw; het kan er enig uitzien, maar het legt wel de aandacht op je bovenarmen. En dat is nou juist precies wat je niet wil.

Vermijd strakke korte mouwen

Ook strakke korte mouwen zijn niet geschikt wanneer je de aandacht van je bovenarmen weg wil houden. Deze eindigen vaak namelijk precies op het breedste gedeelte van je armen, waardoor ze extra geaccentueerd worden.

Ga voor een kapmouwtje

Goed, niet alle tops doen je bovenarmen optisch dus veel goeds. Maar welke kleding is dan wel geschikt wanneer je de aandacht ervan wil afleiden? Onze tip: ga voor een kapmouwtje. Deze valt vaak namelijk net iets wijder, waardoor je bovenarmen net wat slanker ogen. Overigens zijn licht oversized mouwen ook een goede optie.

Draag een goed passende beha

Een beha die goed past is om allerlei redenen belangrijk, maar het kan ook helpen om je bovenarmen slanker te laten lijken. Als je beha te strak zit, wordt de huid bij je borsten namelijk omhoog gedrukt en dit piept er ter hoogte van je oksels dan weer uit. Hierdoor lijkt het alsof je meer overtollig vet hebt dan eigenlijk het geval is. Een goed passende beha is dus een absolute must!

Mode & Beauty
  • Libelle, Beau Monde
  • NL Beeld