Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De capri broek maakt een comeback: zo style je hem

Driekwart broeken zijn terug in de mode!

capri

Soms heb je van die modetrends waarvan we ons nu niet meer kunnen voorstellen dat we er ooit in gelopen hebben. Voor veel mensen is de driekwartbroek, of capri broek, er daar een van. Maar, wie dacht dat we die trend ver in het verleden hadden achtergelaten, had het mis: de capri broek is helemaal terug!

Capri pants

Begin 2000 liepen we allemaal in driekwartbroeken. En, of je er nu blij mee bent of niet: die trend maakt een comeback. Maar waar de capri broeken van de ’00s vooral wijd en stoer van stijl waren, gaan we in 2024 terug naar de oorspronkelijk capri pants van de jaren ’50 en ’60. Deze klassieke capris, die mede dankzij stijlicoon Audrey Hepburn populair werden, zijn een stuk eleganter vanwege het nauwsluitende model.

Kun jij je nog niet helemaal een beeld vormen bij deze nieuwe trend? Geen zorgen: fashion influencers op TikTok en Instagram delen massaal hun outfit inspo en styling tips voor de capri broek.

@olivia.antongiovanni

would you wear them???

♬ original sound - LIV

Styling tips

De terugkeer van de capris zorgt voor nogal wat verdeeldheid op het internet: you either love it or hate it. Wellicht moet jij ook nog een beetje wennen aan het idee, maar als je hem op de juiste manier combineert kan de capri broek écht stylish zijn. Maak de look bijvoorbeeld af met klassieke kitten heels of ballerina’s, en je bent helemaal klaar voor het voorjaar!

Stoere look

Ben jij zelf iets meer van de edgy fashion? Ook dan hoef je deze trend niet aan je voorbij te laten gaan. De capri broek is er in allerlei verschillende uitvoeringen, en is ook prima te combineren met een paar stoere sneakers.

Veelzijdige broek

Eén ding is zeker: de capri broek is hartstikke veelzijdig en helemaal trendy. Hoewel de meningen over de broek nog enigszins verdeeld zijn, gaan we hem komend jaar ongetwijfeld op allerlei verschillende manieren terug zien. En zolang hij op de juiste manier gedragen wordt, is dat wat ons betreft nog helemaal zo erg nog niet!

Mode & Beauty
  • Marie Claire
  • NL Beeld, Instagram
  • TikTok @olivia.antongiovanni