Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo word je superager

Mensen die op hoge leeftijd nog scherp van geest zijn, noemen we superagers. Want willen we niet allemaal het geheugen van een twintigjarige? Volgens onderzoek kunnen we daar iets aan doen. Voor eeuwig het geheugen van een twintigjarige? Neuroloog Marsel Mesulam van de Northwestern University in ...

Zo word je superager

Mensen die op hoge leeftijd nog scherp van geest zijn, noemen we superagers. Want willen we niet allemaal het geheugen van een twintigjarige? Volgens onderzoek kunnen we daar iets aan doen.

Voor eeuwig het geheugen van een twintigjarige? Neuroloog Marsel Mesulam van de Northwestern University in Chicago bedacht de term superager voor mensen die op hoge leeftijd nog ontzettend scherp van geest zijn.

Onderzoek wijst uit dat deze mensen zichzelf mentaal en lichamelijk blijven uitdagen.

En dan praten we niet over elke ochtend een sudoku oplossen. Wel over: een – echt moeilijke - nieuwe taal leren, een nieuw muziekinstrument bespelen of een uitputtende sport gaan beoefenen.

Rond de middelbare leeftijd geeft ons brein vanzelf de boodschap af: doe het maar lekker rustig aan. Dát moet je dus vooral negeren. 

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in