Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó voorkom je een droge huid na het vliegen

Het is een kwestie van even preppen en zorgen voor post-vlucht glow.  Er is maar weinig dat het gevoel overtreft van uit het vliegtuig stappen in de warme lucht van je vakantiebestemming. Helaas heeft je huid niet altijd dezelfde ervaring, die voelt na een vlucht meestal strakker aan en ziet er o...

Zó voorkom je een droge huid na het vliegen

Het is een kwestie van even preppen en zorgen voor post-vlucht glow. 

Er is maar weinig dat het gevoel overtreft van uit het vliegtuig stappen in de warme lucht van je vakantiebestemming. Helaas heeft je huid niet altijd dezelfde ervaring, die voelt na een vlucht meestal strakker aan en ziet er ook doffer uit dan toen je vertrok.

Dat kan liggen aan de stress van het inchecken, de zoete en zoute snacks die we op reis vaak eten, en misschien zelfs een feestelijke gin en tonic uit het servicekarretje, maar het komt vooral door de atmosfeer in het vliegtuig zelf: die is gortdroog. Maar je kunt er wel iets aan doen om met glow in te stappen en ook weer uit te stappen.

Gortdroge lucht

Zoals gezegd is de gerecycleerde lucht in een vliegtuigcabine ongelooflijk droog. "Dit gebrek aan vocht tast je huidbarrière aan, waardoor je een toename van het vochtverlies in de opperhuid ziet," aldus dermatoloog Dr. Justine Hextall. De belangrijkste stap is ervoor te zorgen dat je huid super gehydrateerd is voordat je gaat vliegen. ''Door ervoor te zorgen dat de huid in top staat is voor vertrek, minimaliseert dit de gevolgen van uitdroging tijdens de vlucht."

Bijtanken

Zorg er in de dagen voor je reis voor dat je zachte, hydraterende huidverzorging gebruikt en veel water drinkt. Probeer hydraterende serums te gebruiken onder je moisturizer en vergeet niet extra crème aan te brengen op je handen en voeten. Deze zones worden meestal vergeten, maar zijn vaak de gebieden die de eerste tekenen van uitdroging vertonen.

Volgorde 

"Breng op de dag van de vlucht voor vertrek extra vochtinbrengende crème aan. Neem indien mogelijk ook een klein potje rijke moisturizer en een waterspray mee in je handbagage," tipt Hextall. Door het water onder de crème aan te brengen, kun je het vocht insluiten, waardoor het in de huid wordt vastgezet.

Als je alleen water of een serum met vochtaantrekkende bestanddelen, zoals glycerine of hyaluronzuur, aanbrengt zonder er vochtinbrengende crème overheen te doen, kan de huid juist droger worden dan voorheen. Omdat er geen lucht van buitenaf is om water aan te onttrekken (lucht in de cabine is over het algemeen droog), onttrekken de bevochtigingsmiddelen water aan de diepere lagen van je huid. 

Zeg mee tegen dat wijntje

Tenslotte helpt het ook je huid er beter uit te laten zien als je geen alcohol drinkt tijdens de vlucht. "Hoe verleidelijk het ook is, probeer overmatig alcoholgebruik te vermijden," zegt Dr. Hextall. "Als je toch een glas wijn drinkt, doe dat dan met een groot glas water ernaast

5 superhydraterende producten voor onderweg

  • Moisture Surge van Clinique € 39
  • Trinny London Energise Me € 52
  • Skin Food van Weleda, een echte alleskunner. Voor de zomer is de light versie net even wat prettiger € 6
  • Dr. Jetske Ultee Moisturizer (de Repair Cream is ook fijn) € 50
  • Augustinus Bader The Rich Cream € 79

En na je vlucht?

''Als er na het vliegen schilfers ontstaan, kan een peeling helpen om de dode huidcellen aan het oppervlak te verwijderen", adviseert Hextall. Een vloeibare peeling helpt de bindingen af te breken die deze oude, overbodige cellen aan de oppervlakte houden, zodat de zachtere, frissere huid eronder tevoorschijn komt."

De boel frist al op van een simpel scrubje als Aapri € 5 of Clarins Comfort Scrub € 26, voor wie houdt van vloeibare peelings is de Reveal Yourself (45 euro) van Trinny London een goed alternatief. Ook lekker luxe qua feel en effect: Waso Satocare Scrub Mask van Shiseido € 30

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in