Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó verzorg je je huid optimaal in het vliegtuig

Het is dat vliegen de snelste manier is om op een verre bestemming te komen, maar voor je huid hoef je het niet doen. Acne, vettigheid en uitdroging zijn het resultaat van zo’n vlucht. Hoe komt dat? En belangrijker, hoe voorkóm je dat. 1. Luchtvochtigheid Je huid is gewend aan een luchtvochtighei...

Zó verzorg je je huid optimaal in het vliegtuig

Het is dat vliegen de snelste manier is om op een verre bestemming te komen, maar voor je huid hoef je het niet doen. Acne, vettigheid en uitdroging zijn het resultaat van zo’n vlucht. Hoe komt dat? En belangrijker, hoe voorkóm je dat.

1. Luchtvochtigheid

Je huid is gewend aan een luchtvochtigheid tussen de 40 en 70 procent, maar in een vliegtuig is dat wel even anders. Aan boord van een vliegtuig is een luchtvochtigheid van 20 procent geen uitzondering. Gortdroog dus.

Oplossing? Veel water drinken en smeren met een vochtinbrengende crème.

2. Geïrriteerde ogen en droge lippen

Ook dat kan door de luchtvochtigheid komen. Als je daar gevoelig voor bent, neem dan oogdruppels mee en wat vaseline voor je lippen.

3. Vette huid

Door de droge lucht kan je huid juist heel veel vet produceren. Daar krijg je zo’n pafferig, glimmend gezicht van. Niet zo charmant. Nog een reden om genoeg te drinken en je huid goed in te smeren.

4. Weg glow

De luchtdruk is op grote hoogte in het vliegtuig even groot als wanneer je op een berg staat. Hoe hoger je bent, hoe minder goed de bloeddoorstroming in je lichaam is. Wederom is veel water drinken en crèmes smeren het devies, maar helemaal voorkomen, kan je dit niet.

5. Vocht vasthouden

Je beweegt weinig tijdens je vlucht, in ieder geval een stuk minder dan dat je gewend bent. Daarnaast is het vliegtuigeten vaak een stuk zouter dan je gewend bent. Je lichaam houdt hierdoor vocht vast.

Probeer wat te bewegen tijdens de vlucht en sla de zoute snacks over. Ga op de plaats van bestemming even lekker sporten of maak een wandeling om het vocht af te drijven.

6. Stress

Van inpak- en incheckstress tot vliegangst, stress heeft geen gunstig effect op je huid. Je kan er een rode huid en zelfs eczeem of psoriasis van krijgen.

Probeer daarom stress te voorkomen en houd je aan je normale routine wat huidverzorging betreft. Verwijder je make-up als je gaat slapen tijdens de vlucht om je huid wat rust te geven.

Nog even de tips:

  • Drink voldoende water
  • Smeer met hydraterende crèmes
  • Vermijd zoute producten
  • Probeer wat te bewegen tijdens de vlucht

Bron: Fashionscene.nl Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in