Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo trap je er niet in: 5 make-up valkuilen waardoor je ouder lijkt

Die foundation die vroeger je beste vriendin was, omdat 'ie het één en ander camoufleerde of die fantástische kleur lipstick die altijd een zekerheidje is in je handtas? Als je ouder wordt, is het soms tijd om afscheid te nemen van deze make-up gewoontes. Een oudere huid vraagt om andere make-up:...

Zo trap je er niet in: 5 make-up valkuilen waardoor je ouder lijkt

Die foundation die vroeger je beste vriendin was, omdat 'ie het één en ander camoufleerde of die fantástische kleur lipstick die altijd een zekerheidje is in je handtas? Als je ouder wordt, is het soms tijd om afscheid te nemen van deze make-up gewoontes. Een oudere huid vraagt om andere make-up:

Te donkere lippenstift

Hoewel het een geliefde kleur is in de koudere tijd van het jaar, kun je dieprode lippenstift beter laten staan. Hoe ouder je wordt, hoe meer je lippen aan volume verliezen.

Door een donkere lippenstift te dragen, lijken je lippen nog dunner. Kies daarom voor een sheer of satin lipstick. Deze zijn glanzender en houden de lippen gehydrateerd. De stick is iets minder dekkend dan matte, waardoor je vriendelijker oogt. Een likje balsem over je lippenstift doet ook wonderen.

De verkeerde foundation

Een foundation met volle dekking werkte bij jeugdpuistjes, maar doet nu weinig goed voor je huid. Het vele pigment absorbeert vocht, terwijl een oudere huid steeds droger wordt. Geen goede combinatie dus.

Probeer daarom een foundation die niet alleen dekt, maar ook hydrateert. Ingrediënten als peptiden of vitamine C werken in je voordeel, net zoals dagcrème toevoegen aan je foundation.

Eyeliner, zowel onder als boven

Ook rondom je ogen moet je oppassen met teveel enthousiasme: je eyeliner of oogpotlood rondom je hele oog is iets te veel van het goede. Door zowel de onderkant als bovenkant te omlijnen lijken de ogen kleiner én benadruk je de donkere kringen onder je ogen.

Wanneer het onderste lijntje uitloopt, krijg je een vermoeide blik. Leg daarom alleen de nadruk aan de bovenkant. Breng de eyeliner aan langs de bovenste wimpers en maak de lijn aan de buitenkant iets breder. Zo krijgen jouw ogen een subtiele lift.

Te lichte concealer 

Donkere kringen kun je bedekken door concealer. Als de concealer te licht is, laat je de kringen nog meer opvallen én zie je er bleker uit. Een concealer is altijd goed als het één tint lichter is dan je huid.

Trek de concealer ook niet te ver door, maar breng het aan vanaf je binnenste ooghoeken tot de helft van je oog. Dep het geheel en verdoezel die donkere kringen.

Te felle blush 

Flink met de rouge aan de slag, omdat je huid er iets doffer uitziet? Dat is niet zo’n goed idee, omdat een felle blush je gezicht harder maakt.

Kies daarom voor een iets zachtere kleur. Een lichte/medium huid kan een rozige kleur kiezen en een donkere huid een bessenkleurtje. Breng dit lichtjes aan op je wangen en blend uit richting de slapen.

Bron: Skin

Beeld: iStock/motortion

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in