Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó laat je je grijze haar extra stralen

Uitgerekend de bekendste hair colorist van Hollywood is een purist: grijs haar laat je uitgroeien en daarna extra stralen om er jonger uit te zien.

Maye Musk

Hair colorist Tracey Cunningham weet wel het een en ander van haren verven. Ze is verantwoordelijk voor de haarkleur van Jennifer Lopez en Halle Berry tot Priyanka Chopra. Ze durft ver te gaan – zo maakte ze van Kim Kardashian weer een brunette na haar hevig geblondeerde fase, maar ze is ook het brein achter  Anya Taylor-Joy ijzige platina coupe.

Getty Images

Toch is ze ook dol op kleurloos (lees: grijs) haar en een groot fan van vrouwen die hun grijze haren omarmen, zoals  Andie MacDowell, Helen Mirren, Kristen McMenamy, Erin O’Connor en Sharon Stone, die er geweldig uitzien als silverati's. Volgens Cunningham kan grijs haar je zelf jonger laten lijken dan het verven. "Veel vrouwen zien er jeugdiger en veel minder moe uit als ze hun haar uit laten groeien. Het is alsof hun gezichten oplichten," zegt ze in Vogue.

Getty Images

Dat komt volgens haar door het natuurlijke wit, grijs en zilver die de teint oplichten. Van een overgang met highlights en lowlights wil ze niets weten. "Je moet het gewoon omarmen en het laten uitgroeien," zegt ze. "Wat je niet wilt is je haar bleken en daarna grijs verven, dat ziet er niet goed uit. Ik zag Kristen McMenamy ooit met Pasen toen ze flinke uitgroei had. Een jaar later stond ze met grijs haar op de cover van Vogue en zag ze er schitterend uit."

Getty Images

"Lady Gaga schafte onmiddellijk een grijze pruik aan, daarna wilden alle jonge meisjes grijs haar. Ze startte een revolutie." 

Getty Images

Het enige minpunt aan grijs haar is volgens Tracey dat het er mat uit kan gaan zien door de mineralen en metalen die in kraanwater zitten. Ze tipt Olaplex Broad Spectrum Chelating Treatment om het grijs en zilver fris en stralend te houden. Ook fijn: de Wella True Grey collectie.

Getty Images

Zilvershampoo gebruik je met mate (tenzij je een lila gloed wilt), wel weer een aanrader om grijs haar extra te laten stralen is een glansspray (Color Wow Extra Shine, Style & Hold Crystal Shine Hair Laquer van Marlies Möller) die het licht vangt en dat mooie wauw-effect biedt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images