Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo heb je in no time die volle lippen

Lippen worden smaller met de jaren. De lippenhuid bevat amper vocht en vet en door algehele verslapping (verlies aan collageen) en de voortdurende spiersamentrekkingen kan zelfs het  beruchte plooirokje ontstaan. Verander je make-uproutine iets en je heb weer lippen als in je roaring twenties. Wa...

Zo heb je in no time die volle lippen

Lippen worden smaller met de jaren. De lippenhuid bevat amper vocht en vet en door algehele verslapping (verlies aan collageen) en de voortdurende spiersamentrekkingen kan zelfs het  beruchte plooirokje ontstaan. Verander je make-uproutine iets en je heb weer lippen als in je roaring twenties.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen.

Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden).

Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken. Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen.

Zo fake je die volle lippen

Je kan meteen bij een kliniek aankloppen voor een injectable die de lipcontouren opvult (tip: Juvéderm Ultra Smile op basis van hyaluronzuur is speciaal ontwikkeld voor de continue beweging van de lippen), maar met optische foefjes kun je ook volume faken.

Omlijst ze altijd eerst met een lippotlood in exact dezelfde tint als je favoriete lipstick.

Meer lipsticktexturen over elkaar heen werkt ook goed: breng bijvoorbeeld eerst een laagje long lasting matte lipstick aan, en daaroverheen een meer glanzende lipstick of gloss.

Onthoud: glans vergroot, mat verkleint

Zorg ook dat de huid rondom je lippen een mooie egale, gladde uitstraling heeft (met concealer, foundation) zonder oneffenheden. Dan valt je mond meer op.