Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó haal je meer uit je parfum als het warm is

Je zonnevlecht als nieuwe geurhotspot! Temperatuur heeft invloed op hoe een parfum zich ontwikkelt en zeker in de zomer moet een geurtje ook nog eens concurreren met zonnebrand en transpiratie. Het vervliegt dan ook aanzienlijk sneller dan in het najaar en de winter, maar er zijn gelukkig maniere...

Zó haal je meer uit je parfum als het warm is

Je zonnevlecht als nieuwe geurhotspot!

Temperatuur heeft invloed op hoe een parfum zich ontwikkelt en zeker in de zomer moet een geurtje ook nog eens concurreren met zonnebrand en transpiratie.

Het vervliegt dan ook aanzienlijk sneller dan in het najaar en de winter, maar er zijn gelukkig manieren om er toch wat langer van te kunnen genieten.

  • Op een gehydrateerde huid houdt een parfum het veel langer vol: dus eerst smeren, daarna sprayen.
  • Draag je favoriete parfum in laagjes, waarbij je in de ochtend begint met bijvoorbeeld geparfumeerde douchegel en het in de loop van de dag even oppept met de bijbehorende eau de toilette.
  • Traditioneel breng je parfum aan op je polsen en in je hals. Dat zijn nu net lichaamsdelen die in de zomer meestal bloot zijn waardoor de geur sneller verdwijnt. Alternatieven: elleboogholtes, knieholtes maar vooral je buik: een vleugje tussen navel en de onderkant van je borsten blijft heerlijk hangen onder je top. Wrijf niet je polsen tegen elkaar (dit kan geurnoten kapot maken), maar laat het gewoon aan de lucht drogen.
  • Wees zuinig met het aanbrengen. Door het weer kan een geur al snel bedwelmend worden als je er teveel van gebruikt. Hou bovendien rekening met het feit dat je geurenblind wordt voor je lievelingsgeur en steeds meer gaat gebruiken om het zelf goed te kunnen ruiken…
  • Bewaar je geuren het liefst koel, droog en donker, zoals in de koelkast.
  • Ideaal voor in de zomer is wat parfum in je haar dragen. Spray het niet rechtstreeks op je haar, maar spray in de lucht en loop er dan doorheen: zo heeft je haar minder te lijden van de alcohol. Een andere manier om haarparfum goed te verdelen is een beetje op je borstel sprayen voor je het doorborstelt. De meeste hair mists bevatten naast de geur ook verzorgende ingrediënten.  
  • En tenslotte: onderschat niet het uithoudingsvermogen van een geparfumeerde olie: het laat je urenlang genieten van een heerlijke geurwolk. Kies je voor een monogeur (roos, jasmijn) dan heb je daar over het algemeen nóg langer plezier van.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in