Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó creëer je mooie volle 50+ wenkbrauwen

Als iets lijdt onder de overgang zijn het je wenkies wel. Maar niet getreurd, met deze vijf wenkbrauwgels heb je zó weer een krachtige uitstraling.

wenkbrauwen

Ouder worden doet over het algemeen niets voor je wenkbrauwen. Ze worden lichter en dunner, jarenlang epileren kan zijn sporen achterlaten, de Cara Delevingne-look is meestal verleden tijd.

Nu zijn wenkbrauwen nog meer dan wimpers verantwoordelijk voor je expressie, zodat het zinvol is ze toch een beetje bij te werken, voor een krachtiger uitstraling. Dat kan met potloden en poeders, maar qua uithoudingsvermogen ben je het beste af met een gekleurde gel, als je er de hele dag geen omkijken naar wilt hebben.

Wunderbar, euh, brow

De bekendste wenkbrauwgel is vermoedelijk die van Wunderbrow: blijft lang zitten (2-3 dagen, desgewenst), heel natuurlijke kleuren en de gel vult met kleine vezeltjes dunne wenkbrauwen optisch lekker op. Het enige nadeel is dat je een beetje moet poetsen om het er weer af te krijgen, wat weer niet zo goed is voor de tere haartjes.  

Effectief en vegan

Net nieuw van Mádara is de nieuwe Grow & Fix Tinted Brow Gel. Een getinte gel met brow boosting voordelen in drie kleuren. Grow & Fix Tinted Brow Gel is gecreëerd om de wenkbrauwen te definiëren, kleuren en opvullen, terwijl het de haartjes stylet, verzorgt en voedt, met een natuurlijke, vol ogende wenkbrauw als resultaat. Werkt direct, en door 'wenkbrauw stimulerende ingrediënten' ook na verloop van tijd. Natuurlijk gecertificeerd, vegan, vrij van synthetische kleurstoffen, cruelty-free, recyclebare verpakking.

Sterk spul

De Just Browsing Brush-On Styling Mousse van Clinique (4 kleuren) is wat luchtiger dan een gel. Je moet deze even leren doseren, anders pakt het effect wel heel zwaar uit.

Frida Kahlo

Ook met vezeltjes: Eye Brows Big Boost Fibre van MAC. Deze is heel geschikt als je voor wat zwaardere wenkbrauwen in de categorie Frida Kahlo gaat.

Peel off

Maybelline Tattoo Brow Peel Gel 25 Chocolate is een peel off wenkbrauwgel met een unieke formule die het mogelijk maakt om je wenkbrauwen tot 3 dagen lang kleur te geven. Aanbrengen, laten drogen, peel-off: de formule vervaagt geleidelijk waarna je ze weer kunt kleuren met de gel. Deze is vooral geschikt als je nog aardig wat wenkbrauwhaar hebt, maar het erg licht aan het worden is. Verkrijgbaar in vier kleuren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images