Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

World Vegan Day: 11 plantaardige beautymerken

Planten spelen ook in cosmetica een steeds grotere rol. Vegan is hot. Vaker plantaardig eten is goed voor je gezondheid en goed voor de planeet, omdat het een minder grote wissel op het milieu trekt dan voedsel van dierlijke origine. In het kielzog van vegan eten is er tegenwoordig ook vegan leer...

World Vegan Day: 11 plantaardige beautymerken

Planten spelen ook in cosmetica een steeds grotere rol.

Vegan is hot. Vaker plantaardig eten is goed voor je gezondheid en goed voor de planeet, omdat het een minder grote wissel op het milieu trekt dan voedsel van dierlijke origine.

In het kielzog van vegan eten is er tegenwoordig ook vegan leer (niet altijd even duurzaam dan je zou denken) en vegan cosmetica. Dat laatste is niet per se het summum voor je huid.

"Plantaardig of 'natuurlijk' betekent nog niet dat een product mild is,' zegt dermatoloog Jetske Ultee. "Sommige plantaardige stoffen kun je zelfs beter vermijden – zeker bij een gevoelige huid."

"Lavendel bijvoorbeeld, hamamelis (witch hazel), ylang ylang en citrusachtige stoffen. Deze botanische grondstoffen zijn niet zozeer gevaarlijk of schadelijk, maar ze kunnen heel irriterend werken. In plaats van een mooie huid, smeer je jezelf dan alleen maar ‘extra rimpels’ aan." Met andere woorden: het loont om etiketten te blijven lezen, want vegan is niet hetzelfde als natuurlijk en zo zijn er wel meer marketingspeak trucs om je het doolhof in te sturen. Wil je vegan smeren, dan zit je met deze labels goed. 

Vegan Beauty labels

Food for Skin won dit jaar de Dutch Beauty Award 2021. Bonuspunten voor het simpele ritueel, met drie producten ben je klaar. Het is een testsetje waard. 

Nourished heeft veel vegan producten in de webshop.  

Ook in de Green Beauty Shop een keur aan vegan cosmetica, waaronder mascara, lipstick en foundation.

Be Vegan biedt online alles van een biologische bamboe-tandenborstel met houtskool tot nagellak.

Clay & Glow is een leuk jong Nederlands merk met vegan producten. 

Voor vegan penselen kun je terecht bij Leco van Zadelhoff

Niet alle producten van Benecos zijn vegan, maar ze zijn wel goed bezig op het gebied van Clean Beauty.

Heel betaalbaar en prima kwaliteit: HEMA B.A.E.

HUM, Briogeo, Biossance, Huda, Bleach, Olaplex - voor de wat onbekendere vegan beautylabels kun je terecht bij Cult Beauty.

Ethique heeft vegan en cruelty-free beautybars voor haar (shampoo én conditioner) en body; ook dit merk is een proefpakketje waard.

Ofra Cosmetics biedt 100% vegan make-up en huidverzorging.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in