Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat maakt een parfum nu 'clean'?

We selecteerden de mooiste duurzame parfums voor je.  In navolging van 'clean beauty' pretenderen nu ook steeds meer geuren 'clean' te zijn. En dan niet in de zin van 'een fris luchtje', maar in duurzaam gebruik van de grondstoffen en zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Dat is nog best een uitdaging,...

Wat maakt een parfum nu 'clean'?

We selecteerden de mooiste duurzame parfums voor je. 

In navolging van 'clean beauty' pretenderen nu ook steeds meer geuren 'clean' te zijn. En dan niet in de zin van 'een fris luchtje', maar in duurzaam gebruik van de grondstoffen en zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

Dat is nog best een uitdaging, want synthetische geurnoten vormen een belangrijk onderdeel van het 'geurorgel' waarmee een parfumeur werkt en houden een parfum bovendien betaalbaar.

Bij een 'clean parfum' moet je dan ook vooral denken aan goede bedoelingen: openheid over de herkomst van de  ingrediënten, gerecycled materiaal voor de flacon en verpakking. Queens & Monsters van Michelle Pfeiffer (een frisse viooltjesgeur in de Henry Rose collectie) is er zo een. En verder? 

Een lineaire geur ruikt aan het begin van de dag hetzelfde als in de avond 

De geuren van Clean Reserve zijn geïnspireerd op de geuren van alledag, zoals Rain. Alle parfums zijn lineair, wat betekent dat de geur die je aan het begin van de dag ruikt hetzelfde is aan het einde van de dag. Maison Louis Marie is een familielabel dat prat kan gaan op ruim 200 jaar duurzame ingrediënten gebruiken voor hun geuren. Het staat bekend om unieke combinatie rond bloemen, zoals no 10 Aboukir, een parfumolie voor wie niet dol is op zoete bloemengeuren of gourmandgeuren.  

Floral Street's Neon Rose is een moderne bloemengeur met peer en peper. Vegan, dierproefvrij, duurzame verpakkingen.  En Ellis Brooklyn's Salt is een cult parfum die het gevoel opwekt van zout op je huid na een lange zomerdag. Met ylang ylang en jasmijn best een stevige bloemengeur, maar hij vervliegt ook vrij snel.

DedCool Fragrance 02 is een uniseks geur, tevens vegan, diervriendelijk  en natuurlijk. De 7 Virtues gebruikt alcohol uit suikerriet en is vegan, duurzaam, fair trade en wat je nog meer aan ecozaken kunt bedenken. Vanilla Woods is een geur om op te eten: peer, vanille, karamel en amber. Skylar Isle is diervriendelijk en bevat geen parabenen of andere verwante stoffen. Phlur gebruikt alleen duurzame grondstoffen.

Pour le Monde Together heeft het alleen natuurlijke ingrediënten certificaat en is diervriendelijk en vegan. Providence is 100 % natuurlijk en parabeenvrij. One Seed is 100% natuurlijk en 80% biologisch, vegan en diervriendelijk. En het Australische IME biedt negen geuren, allemaal 100% natuurlijk met diverse certificaten.

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in