Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wacht: heb je nou ook al SPF voor je haar nodig?

Goed smeren kun je leren. Het belang van SPF is inmiddels welbekend. Maar naast het insmeren van je gezicht en lijf is het dus óók nog eens belangrijk om je hoofdhuid en haar goed te beschermen. Iedereen met fijn haar heeft ongetwijfeld wel eens een stukje verbrande hoofdhuid gehad (au). Maar ook...

Wacht: heb je nou ook al SPF voor je haar nodig?

Goed smeren kun je leren.

Het belang van SPF is inmiddels welbekend. Maar naast het insmeren van je gezicht en lijf is het dus óók nog eens belangrijk om je hoofdhuid en haar goed te beschermen.

Iedereen met fijn haar heeft ongetwijfeld wel eens een stukje verbrande hoofdhuid gehad (au). Maar ook je haar zelf heeft veel te lijden onder te veel zon.

Sterker nog: UV-stralen schijnen net zo slecht voor je lokken te zijn als bleekmiddel. Door UV wordt je haar minder elastisch en vooral ook poreuzer. Gevolg: drogere lokken die broos worden en sneller beginnen te pluizen.

Het goede nieuws: daar kun je makkelijk iets aan doen. Er bestaan allerlei speciale zonnebrandsprays voor je hoofd en haar. Dat is direct ook nog eens goed voor je gekleurde haar, want zo houd je de kleur langer mooi.

Zin om het eens te proberen? Wij tippen je deze vijf haar-SPF-toppers die direct ook dienst doen als leave in-treatment.

1 – NUXE SUNProtective Milky Hairoil (16,99 euro voor 100 ml)

Een werkelijk fantastisch haarmerk dat ook specifiek inzet op UV-bescherming. Deze melkachtige olie beschermt je haar, hydrateert en geeft glans. Beschermt ook tegen de schadelijke invloed van zout en chloor.

2 – Olaplex No.7 Bonding Oil (29,95 euro voor 30 ml)

Olaplex is haircare-fanaten welbekend. Deze olie vermindert gespleten punten maar beschermt je haar ook tegen UV-stralen en hitte van bijvoorbeeld je föhn of stijltang.

3 – Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray (34 euro voor 160 ml)

Een leave-in waarmee je gekleurd haar de hele dag beschermt tegen UV, milieuvervuiling en andere vrije radicalen. Geeft ook een prachtige glans.

4 – COOLA Classic SPF 30 Scalp & Hair Sunscreen Mist (34 euro voor 60 ml)

Een fijne mist die waterbestendig is en vol antioxidanten zit. Maakt je haar niet vettig en ruikt heerlijk naar salie en zeezout.

5 – IVY Leave-in spray (23,15 euro voor 200 ml)

Een spray die je haar doorkambaar maakt, glans én volume geeft en ook nog een UV-filter bevat. Een perfecte alleskunner van Nederlandse bodem.

Hoofdfoto: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in