Voyage Royal: nieuwe parfums met een goed verhaal

Door Ella Vermeulen
Voyage Royal: nieuwe parfums met een goed verhaal

Geïnspireerd op verloren koninkrijken.

Voyage Royal is de eerste collectie van de Venice OIfactory en heeft inspiratie gezocht in verloren koninkrijken 'en in de mannen en vrouwen die de geschiedenis van de mensheid vorm hebben gegeven en de koers hebben veranderd.'

Voyage Royal: nieuwe parfums met een goed verhaal

Het is weer eens wat anders dan rozen en romantiek! De lijn is uniseks, gemaakt door parfumeurs Sophie Truitard, Jórdi Fernandez, Luca Maffei en Cyrill Roland. 'en combineert macht en nobelheid, felheid en intelligentie, inzicht en geweld, net als de personages waar de geuren op zijn gebaseerd' en is echt iets voor geschiedenisliefhebbers.

Wat kun je verwachten?

The Conqueror is gewijd aan William I, bekend van de slag om Hastings. Pimentobessen, roos, tabak, leer en praliné, met als slotakkoord musk.

The Two Roses is een ode aan Henry VII die kan zag na 30 jaar een einde te maken aan de War of the Roses (een oorlog tussen de Yorks en de Lancasters). Deze geur is bloemig, met wat amber en musk – verrassend eenvoudig en doeltreffend voor zo'n formidabele bron van inspiratie.

The Pope's Daughter betoont eer aan Lucrezia Borgia, een eigenzinnige Italiaanse die leefde zoals zij dat wilde. Dit parfum is kruidig, met kardemon en peper, geranium en labdanum, met een forse dosis sandelhout.

Dracula heeft Vlad Tepes III, ook bekend als Vlad de Spietser, als muze: 'Je kunt geen genade hebben als je de grootste wilt zijn.' Dit parfum is verrassend sexy, met citrus, sappige bloemen en groene geurnoten.

We wachten met smart op wat meer vrouwen - Cleopatra, Bouddica, Ada Lovelace, Eleanor of Aquitaine - in de Voyage Royal collectie, maar verder: leuke insteek, goed verhaal! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in