Style has no Age: Famke Janssen (53) is fabulous at fifty-something

Door Martine Schut
Style has no Age: Famke Janssen (53) is fabulous at fifty-something

Famke Janssen zei onlangs in een interview dat ze zichzelf oud voelt, maar wat ons betreft heeft het voormalig model niks te klagen (menig vrouw is jaloers op haar lange benen). Deze Hollywoodster is een beauty!

Maar daar doet ze ook wel veel voor.

Fitness

De 1.82 (wow) meter lange Famke is veel in de sportschool te vinden. Naar verluidt gaat ze vaak met fitnessmaatje en actrice Madeleine Martin. De twee zijn al vaak door weer en wind richting de gym gespot.

Dansen, dansen, dansen

Famke: "Ik doe aan spinning en hou van wandelen. Gelukkig hoef ik niet mezelf 'te killen' om in shape te blijven." Verder houdt de actrice van dansen (dat doet ze graag in een hotelkamer) en pilates. Waar ze totaal niet van houdt: bootcamps. 

Nog nooit zo druk

Je hoort best wat actrices over dat de werkvoorraad terugloopt na hun 40ste. Zo niet bij de langbenige Hollandse. "Ik denk dat je het verouderingsproces elegant en stijlvol moet proberen te maken. Ik werk in een industrie die hard kan zijn voor vrouwen die ouder worden, maar ik moet bekennen dat ik het nog nooit zo druk heb gehad", zei tegen Starpulse.

Koffie en eieren

Uiteraard helpt gezond eten ook natuurlijk om jong te blijven. Daarom let Famke wel op wat ze allemaal op d'r bord doet. De actrice kan niet tegen gluten, dus die vermijdt ze. Hoe haar ideale (eet)dag eruit ziet? In de ochtend gekookte eieren en twee keer een Macchiato. 

Chocola

De lunch bestaat uit een vegetarische chili met rucola, fruit en pompoenzaden. Snacks daar houdt ze ook wel van. Daarom snoept ze af en toe een stukje chocola met noten. 

Avondeten

En als avondeten staat er zalm met rucola, vers fruit en zoete aardappelen op het menu. Klinkt erg goed allemaal en ze vaart er wel bij. Hulde voor deze ageless beauty.

Bron: Starpulse/Daily Mail Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in