Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Stijlicoon Jackie O. kon niet zonder deze 10 items - en het zijn nog altijd bestsellers

Jackie Kennedy, later Jackie O., was een waar stijlicoon. Ze had een aantal favoriete merken, die de mooiste designs hebben voortgebracht. Het unieke van deze items én hun designers gaat nooit verloren.  En deze klassiekers zijn ook nog altijd, al dan niet vintage, te koop.  1. Elizabeth ArdenJac...

Stijlicoon Jackie O. kon niet zonder deze 10 items - en het zijn nog altijd bestsellers

Jackie Kennedy, later Jackie O., was een waar stijlicoon. Ze had een aantal favoriete merken, die de mooiste designs hebben voortgebracht. Het unieke van deze items én hun designers gaat nooit verloren. 

En deze klassiekers zijn ook nog altijd, al dan niet vintage, te koop. 

1. Elizabeth Arden

Jackie's visagisten van toen hebben ooit prijsgegeven dat zij fan was van Elizabeth Arden make-up en het liefst de foundation en de bleekroze en nude lippenstift van dit merk gebruikte.

2. Oleg Cassini

Jackie moest tijdens haar periode als First Lady ontwerpen van designers uit Amerika dragen en kreeg een innige band met Oleg Cassini. Hij bedacht tal van Jackie's iconische en kleurrijke mantelpakjes - hier draagt Jackie een babyblauwe jurk van Cassini - geïnspireerd op Europese trends. 

29 juni 1962: Jackie en John F. Kennedy arriveren in Mexico stad (ANP)

3. Gucci

De voormalige First Lady was zo dol op de designertassen van Gucci, en werd er zo vaak mee vereeuwigd op foto's, dat het merk een tas naar haar vernoemde: dit is de beroemde Jackie Bag. 

4. François Pinton

Hét accessoire waar het stijlicoon het beroemdst om was, was zonder twijfel haar zonnebril. Ze kocht verschillende chique oversized brillen van de Franse François Pinton, die zelfs een model speciaal voor haar ontwierp. 

Hoewel Jackie verschillende geuren droeg tijdens haar leven, was er maar één de echte favoriet: Joy van Jean Patou. De bloemige geur stond er ooit om bekend het duurste parfum ter wereld te zijn en wordt nog altijd verkocht.

6. Tiffany & Co.

De vooraanstaande brunette had veel sieraden die afkomstig waren van Amerika's beroemde juwelenhuis Tiffany & Co. Ze had vooral een zwak voor de items die werden ontworpen door Jean Schlumberger, en dan met name de kleurrijke Croisillon emaillen armbanden (nu te koop voor 30.000 dollar).  

7. Cartier

Jackie ontving een gouden Cartier tank horloge met zwarte polsband, van haar zwager Stanislas Radziwill in 1963, en het bleek al snel een zeer geliefd accessoire. Decennia lang droeg ze het horloge, en Cartier verkoopt er nog altijd een moderne versie van.

8. Erno Laszlo

Laszlo was Jackie's 'huid-goeroe', die ze regelmatig bezocht. Ze gebruikte verschillende van zijn producten, waaronder deze gezichtsolie. De Roemeense dermatoloog stierf in 1973, maar zijn huidverzorgingslijn is ook anno 2017 populair

9. Valentino 

Als Jackie een jurk nodig had voor een officiële gelegenheid, klopte ze vaak aan bij Valentino Garavani. Hij ontwierp een paar van haar iconische jurken, waaronder de bruidsjurk die ze droeg toen ze trouwde met Aristoteles Onassis en de mintgroene creatie die Jackie aan had tijdens haar bezoek aan Cambodja in 1967.

10. Lilly Pulitzer

Dit merk stond direct op de kaart toen Jackie een van hun ontwerpen droeg in 1962. Het jurkje was gemaakt van keukengordijnstof (!) en alleen al daardoor had íedereen het erover en werd het merk een regelrechte hit. En dat is het overigens nog steeds. De jurkjes in heldere kleuren staan nu bekend als kortweg 'Lillys'